Vårtips!

STALLTIPS Våren er her og sommeren er rett rundt hjørnet. Vi har samlet noen vårtips.

* Arranger dugnad i stallen! Rak opp, rydd bort og plukk opp.
Få med så mange som mulig og avslutt med hyggelig grilling i finværet.

* Plant nye, friske blomster rundt stallen, eller sett opp noen små busker rundt stallen, ev ridebanen. Det er ikke mye som skal til før man får den rette vårfølelsen!

*Fluene elsker å oppholde seg i stallen, men kan være en plage for både dyr og mennesker. Et tips er å henge opp sitroner med nellikspirer i, eller plassere en kopp vann med noen dråper nellikolje i stallen.
Et av de mest effektive tipsene er likevel å la edderkoppen få spinne fritt. Ikke la den bli et offer for vårrengjøringen i stallen!
Mange synes de er svært ekle, men se heller en annen vei og la de få gjøre jobben sin!
(Kilde: Tips, triks & Kjerringråd fra en gammel stallmester)

* Mange staller får årlig også besøk av padder. Paddene vandrer i disse tider over veier og i trafikken for å komme seg til gyteplassen – gjør en god gjerning og hjelp de, slik at ikke de blir påkjørt!
Padder spiser nemlig insektslarver og sparer hesten for mange parasitter.
(Kilde: Tips, triks & Kjerringråd fra en gammel stallmester)

* Det er også siste innspurt på røytefronten for mange hester, og isteden for å kaste hårene kan du legge disse så fuglen får tak i de. Hestehår er nemlig ypperlig for fuglene å bygge reir av.

* Sjekk terminlisten og lag deg en plan for hvilke stevner du skal starte og hvilke treninger du har lyst til å delta på. Dersom du må ta deg fri fra jobb, skaffe hestepasser og kanskje også låne henger er det greit å være ute i god tid – sesongen er allerede i gang for fult!

* Dersom du synes det har vært vanskelig å komme igang med egentrening i vinterhalvåret er det på tide å komme ut av vinterdvalen. Bare det å gå seg en tur hjelper mye på både kropp og sinn – og kanskje også brunfargen!

Har du et vårtips kan du sende det inn til oss på mail: charlottemoen@gmail.com