April – Hva skjer a? del 2 – God påske!

Grenleder Elizabeth Farbrot ønsker hele Dressur-Norge en riktig god påske!

Dressur så klart! redaksjonen ønsker alle en riktig god påske! Noen skal på påskeferie, men de aller fleste hestefrelste holder seg i nærheten av sine firbeinte venner og fyller heller påskeegget med gulrøtter, epler og hestesnacks. Høres det kjent ut?

Grethe Bergstrøm fra Ellingsrud Ryttersportsklubb rir Vanpee cup. Hun leder så langt Vanpee MB-cup.

Følg med på Dressur så klart! – I april og mai kommer det flere “Hvem er hvem” i norsk dressur og vi er selvsagt til stede på L/E-stevnene og gir deg resultatene fra disse. Vi følger også poengoversikten og status i Vanpee Dressurturnering. Vanpee cup er helt klart populært blant rytterne og pågangen i disse klassene har vært veldig stor. Har du lyst til å skrive om noe som skjer i din klubb eller tipse oss om en hverdagshelt innenfor dressuren, så send gjerne en mail til christine@dressursaklart.no eller carina@dressursaklart.no. Vi takker alle dere som allerede sender oss saker og bilder til siden.

I påsken presenterer vi en ny norsk rytter i serien Hvem er hvem i norsk dressur. Mette Johansen som har valgt å jobbe og bo i Spania. Den spanske PRE hesten har vunnet hennes hjerte, og hun forteller om sitt liv med hestene på solkysten i Spania. Det er flere ryttere som velger å bo og jobbe med hest i utlandet. Følg med på siden – artikkelen publiseres tidlig i påskeuken!

Husk å være ute i god tid når du skal melde til stevner. Hold deg oppdatert om endringer ved å sjekke Ryttermeldingen nøye kvelden før du skal på stevne.

I påsken arrangeres det flere D-stevner i dressur. Tromsø Ryttersportsklubb arrangerer D-stevne 15-17. april med utvidet klubbstevne. I Volda Rideklubb er det D-stevne lørdag 16. april. Eid Ride- og Kjøreklubb har D-stevne søndag 17. April. Siste helgen i påsken arrangerer Sarpsborg Rideklubb D-stevne 24. april, og Jarlsberg Rideklubb har et D-stevne 2. Påskedag (25.april). Videre har flere rideklubber stevner første helgen i mai. Trøndelag Ryttersportsklubb har valgt å ha et L-stevne denne helgen med unghestklasser.

Til mange stores fortvilelse ble den planlagte vintercup-finalen i dressur hos Buskerud Rytterkrets utsatt. Stevnet ble avlyst i siste liten, og noen ryttere møtte på stevneplassen. Det er kjedelig når stevnene avlyses på så kort varsel. Finalen vil gå andre helgen i mai og ny arrangør er Gevelt Ryttersportsklubb.

Statuttene endres for Breeders Trophy. Norsk varmblod skriver på sin nettside at fra og med årgangen 2011 vil Norsk Breeders Trophy være for hester førstegangsregistrert i NV. Tanken om å forbeholde Breeders for de norske hestene har vært et tema gjennom flere år med ønske om å bruke dette som avlsstimulerende virkemiddel slik at de norske hestene kommet i større fokus. Hele artikkelen kan leses på Norsk Varmblod sine sider.

Trude Vaslestad her med to av sine elever gleder seg over den store pågangen til ridelærerutdanningen ved Starum.

Norsk Hestesenter melder på sine sider at det har vært rekordstor pågang til årets ridelærerutdanning. Rundt 75 søkere er registrert til Ridelærer 1, noe som får ridelærerstaben på kompetanseavdelingen til å vende tommelen opp. Det er svært hyggelig å slå fast at så mange ønsker å ta ridelærerutdanning på Starum, og flere på avdelingen har synspunkter på hva den rekordstore økningen kan skyldes.
– Det er trolig flere grunner. Ute i miljøet får vi som driver undervisning på Starum positive tilbakemeldinger på oss som lærere. Det setter vi stor pris på. I tillegg kommer den nye avtalen med UMB (Universitetet for Miljø og Biovitenskap) som gir mulighet til å innlemme ridelærer 1 inn i det nye bachelorstudiet i hestefag. Jeg tror også at det har vært viktig at utdanningen er godkjent som fagskoleutdanning slik at studentene får lån og stipned i Lånekassen.Den store interessen er uansett en fjær i hatten både for NHS og Norges Rytterforbund som er en nær samarbeidspartner i utviklingen av ridelærerutdanningen, sier Trude Vaslestad som er dressuransvarlig ved NHS. 
Ridelærer 1 starter i august, og går over 21 uker.

Dressur så klart! ønsker alle en riktig god påske!

God påske!