Spørsmål og svar rundt Vanpee Dressurturnering 2011

Neste stevnet i Vanpee cup går på Ellingsrud 7-8. mai.

Grenutvalget i dressur har mottatt flere henvendelser om årets Vanpee Dressurturnering 2011. Her er våre svar. 

 • På de stevnene hvor det er Vanpee Dressurturnering, hvor fremgår det hvilke klasser som er Vanpee-cup klasser? Det står i stevneinvitasjonen hvilke stevner som er Vanpee-cup klasse. Det står også i terminlisten hvilke arrangører som har Vanpee-cup på sine stevner. Vanpee cup vil arrangeres på følgende stevner:
 • Vestlandet Øst/Sørlandet Trøndelag
  Alvøen 26-27/3 JRK 4-6/2 06-07/07
  SAJÆ 6-8/5 GRSK 19-20/3 20-21/08
  Alvøen 28-29/5 EPONA 8-10/4
  Moldegaard 17-19/6 ERUD 7-8/5
  TANUM 11-13/6
  EPONA 5-7/8
  JRK 30/9-2/10 finale


 • Er det mer enn èn klasse i hver av kategoriene på det enkelte stevnet som teller i cupen? Det er kun Vanpee-cup klassen som er tellende i cupen på det enkelte stevnet. Det betyr at ingen andre tilsvarende åpne klasser er en del av cupen.
 • Hvor på nettet finnes rankingen for dette? Oppdatert ranking og poengoversikt skal publiseres på Rytter.no og på Dressur så klart!
 • Er statuttene å forstå slik at alle stevnene teller og at den som har ridd flest stevner med mest samlet poeng vinner, eller er det den som har mest poeng på tre stevner som vinner? I andre cuper, som for eksempel vintercupen går det x stevner og så er de tre beste tellende. Vanpee statuttene sier følgende: Det skal samles poeng iflg. World Cup tabellen gjennom hele turneringen, men finalens cuppoeng ganges med 1,5. Hver ekvipasje må minst ha startet 3 stevner for å kunne oppnå en sammenlagt premiering. Alle stevnene teller sammenlagt, men for å oppnå cup premiering, må man starte finalen. De som ikke rir siste stevnet, risikerer å miste sin sammenlagte premie, som da går videre til neste i rangeringen, selv om poengsummen er lavere. Hvis man hat meldt og av medisinske åesaker ikke kommr til start så godtas dette.

Med vennlig hilsen Grenutvalget i dressur ved Christine Skodjereite