April – Hva skjer a?

Nora Tysnes og Lazio på samling og programridning på Lefdals siste helgen i mars. Foto: Familien Tysnes.

Det er straks april og det er stor aktivitet i vårt ganske land både hva gjelder stevner, samlinger, kurs og seminarer. Hva skjer a? 

Alle rytterne red i stevneantrekk under programridningen. Her er det Fredrikke Dorati som rir sitt JR program.

Siste helgen i mars var det vinterens siste treningssamling med Landslagstrener Ulrik Sørensen. Seks ekvipasjer fra de tre aldersbestemte gruppene var invitert til samlingen, og samlingen ble sponset av VANPEE. Lørdag var det programridning i mesterskapsprogrammene (FEI). I tillegg til landslagstrener var Christine Skodjereite som er dressurdommer 3 tilstede for vurdering og tilbakemelding.
På søndag hadde rytterne rideøkter hvor de red to og to sammen. Felles middag og fokus på riderelaterte temaer lørdag kveld. Egen artikkel og bilder fra samlingen kommer!

Førstkommende helg er det Dressurdommerkurs 2 på Ellingsrud med Torunn Knævelsrud (2-3. April). Dette er et repetisjonskurs for DD2 og et oppgraderingskurs for DD1. Kurset har en teoretisk gjennomgang med fokus på blant annet øvelser som bakdelsvending, sidebevegelser, changementer og samling. I den praktiske delen dømmer man enkeltøvelser i LA, MB og FEIs mesterskapsprogrammer for ponni og junior. Søndag er det eksamen. Du kan lese mer NRYFs arrangementer, kurs og seminarer samt FEI stevner på Rytter.no ved å  gå inn på arrangementskalenderen.

Lørdag 2. April er det duket for Hingsteshow av internasjonal toppklasse med Andreas Helgestrand på Stall K. I tillegg til å vise Andreas sine hingster blir det også vist norskkårede hingster samt vårens første føll. Stall K vil også vise noen av sine hester for salg og kvelden avsluttes med en clinic med Andreas Helgestrand. Les mer på Ridehesten Norge for omtale av det kommende hingsteshowet.

Ønsker du å lære å ta flotte bilder? Line Moen fra Ridehesten holder fotokurs på Nes denne helgen.

Det er et stort antall stevner på kalenderen i løpet av april. Se den komplette oversikten på Horsepro. Førstkommende helg (2-3. April) er det finale i Vintercupen til Buskerud Rytterkrets. Lørdag går finalen i LC og LB, og søndag er det finaleklasser i LA og MB.

Neste stevne i årets Vanpee cup er på Sørlandsparken 8-10. april.

8-10.april er det L/E-stevne i dressur på Sørlandsparken Rideklubb på Epona Ryttersenter. På dette stevnet går det også Vanpee cup, FH og Unghestklasser. Arrangørklubben skriver på sine hjemmesider at det bare få dager etter stevnet ble lagt ut på Horse Pro var over 100 påmeldte. Epona og klubben har jobbet for at klassene kan foregå på to baner, i stedet for en som opprinnelig satt opp. Det jobbes derfor med å få utebanen klar til stevnet. ”Vi på Sørlandet vil nødig avvise påmeldte, og målet vårt er at alle som melder seg til stevnet skal få plass.”

Husk å sende oss tips om hva som skjer!

Send oss gjerne bilder og en liten stevnerapport fra stevner du deltar på! Send dine tips og bidrag til carina@dressursaklart.no.