NM: Årets NM eventyr over!

Foto: Maja FarupÅrets NM i dressur er nå vel overstått, og denne uken har dressurentusiaster landet over kunnet glede seg med mye god ridning på Nes Ridesenter.

Anne Elisabeth Hallingstad og Oj Oj vant ponni kat II. Foto: Maja Farup
Anne Elisabeth Hallingstad og Oj Oj vant ponni kat II. Foto: Maja Farup

Årets beste ryttere er kåret, og Anne Elisabeth Hallingstad (STAR) og Oj Oj tok en overlegen seier i ponni kat. II, med en prosent på godt over 67%. Astrid Rikheim (BÆRU) og Dumbledore B, tok en ikke uventet seier i ponni kat. I, med svimlende 73,509%. Dette er tilnærmet perfekt, og flere prosentpoeng over andreplassen.

EB seirer igjen
I seniorenes kür finale, var det mange spennende program, blant annet red Gunn Skovholt (SKED) et fint program til De Derres “Rumba med Gunn”.
Ellen Birgitte Farbrot (SKED) red et spenstig program, og sammen med CC Royal, som tidligere faktisk har vært spranghest, var dette en frys for enhver dressur interessert. Hun tok da også seieren, tett etterfulgt av Ann Cathrin Lübbe (ELVE) og Zanko. Lübbe rir både på landslaget og landslaget for FH, men bor for tiden i Danmark. Stjernehesten Zanko fant hun ved en tilfeldighet: – Zanko hadde stått på stallen en stund, og da min hest ble skadet og jeg trengte en hest til et kvalifiseringsstevne til OL i Athen, fikk jeg låne ham. Jeg hadde ikke tenkt tanken på å prøve ham en gang – han var jo så stygg! Med en gang jeg kom opp, forsto jeg at dette var “The one and only”, ler Lübbe: – Han er trygg å sitte på og det er viktig for meg, sier hun.

Sterke FH-ryttere

Vinnerne av grad 1 og 2. Hanne Nesheim (sølv) og Jens Lasse Dokkan (gull). Foto: Maja Farup
Vinnerne av grad 1 og 2. Hanne Nesheim (sølv) og Jens Lasse Dokkan (gull). Foto: Maja Farup
Gledelig er det i år å se så mange FH-ryttere til stede. Noen er også med for første gang, deriblant Magni Hveem (STAR) med sin Leon IV. Hveem ble for et år siden lam etter å ha blitt feilopperert i ryggen, og konkurerer nå i grad Ib og II. Under helgens NM konkurrerte hun mot ryttere som OL-rytter, Jens Lasse Dokkan (NESK) og Lacour II, som også vant klassen. Sammen med sin Leon IV gjorde hun en sterk innsats, og endte på en tredjeplass.

I finalen for grad IV stakk Marianne Muri (FOLL) og JJ Veronica av med seieren, tett etterfulgt av Heidi Løken (TANU) med Nath Walker. Disse har knivet om NM tittelen disse to dagene, og Muri vant da altså, men med kun et prosent poengs margin.

Silje Gillund (HEDE) fikk noe trøbbel i en økning, da Dundee Klint bykset fremover i en bukkeserie. Hun fikk hentet ham fint inn igjen, og til tross for krumspringene, holdt også dette til seier. (denne bildeserien vil bli lagt ut iløpet av uken)

Mye spennende kür
I finalen for junior og unge ryttere, var det mye spennende kür musikk, og her red ryttere til alt fra klassisk Vangelis musikk, til trance.
I klassen for unge ryttere, var det igjen Andrea Kjønniksen og Bozz fra Stange som seiret. Dette var den tredje seieren denne uken, og ekvipasjen kunne se ut til å være nærmest uslåelig.
For juniorene var det Julia Victoria Gerhardsen med Toxic van Reithoven fra Bærum som vant. De hadde to seiere med seg fra de innledende avdelingene, tross for at Catharina Lorentzen Lund med Omas Thara gikk til topps i küren, var ikke dette nok til å kapre gullet. Men forspranget var hårfint!

Ønsker du mer om NM? Uken igjennom vil vi legge ut store og små nyheter fra NM, emd bildegallerier, intervjuer og rapporter. Følg med!

Norgesmester senior Ellen Birgitte Farbrot/CC Royal og Norgesmester unge ryttere Andrea Kjønniksen/Bozz. Foto: Maja Farup
Norgesmester senior Ellen Birgitte Farbrot/CC Royal og Norgesmester unge ryttere Andrea Kjønniksen/Bozz. Foto: Maja Farup