Snarvisitt hos norske ryttere i Danmark

Marianne og Elizabeth stoppet innom flere av de norske rytterne stasjonert i Danmark!

Marianne og Elizabeth tok i midten av januar turen til Danmark og besøkte Landslaget i Dressur og FH. Intensjonen med reisen var å se på treninger og ha individuelle samtaler med de enkelte rytterne og gå igjennom stevneplaner og videre satsning.

Ann Cathrin og hennes nye hvite hest trener for Bjarne.

Først dro vi til Ann Cathrin Lubbe, Jens  Lasse Dokkan og Camilla Strømsnes på Riis Gård i Haderslev. Camilla har valgt å flytte til Danmark med hesten og har nå sin base hos Ann Cathrin, her går hun på skole og stortrives. Savnet etter de hjemme og mamma er der helt klart.  Både trener og stallvenner fra hjemlandet er ofte i tankene til Camilla, men som sagt, hun trives godt og hesten trives. Vi så på treningene begge dager og Marianne fulgte med på undervisningen de to fikk fra Ann Cathrin som selv rir for  Bjarne Nilsen. Vi så på den treningen også, og Marianne kom med gode innspill, hvor alle hadde en god dialog. Artig var det å få se den nye hesten til Ann Cathrin, en ny hvit herremann som var lekker, arbeidsvillig og “pampig”! Jens Lasse er i full gang, han rir ca to hester pr dag, den kjemien han og Lacour har er ubeskrivelig, og det er best for Jens Lasse at sukkerbiten er klar etter trening, det ritualet var helt klart. Lærerikt å se på, veldig hyggelig sted og en deilig dansk lunsj.

Så dro vi til Århus, første stopp ble hos Ellen Birgitte Farbrot på Stutteri Følle. Her fikk vi hilse på Aragorn, Radon og CC Royal som nå er friskmeldt. Vi fikk også se på andre salgshester og ponnier som står der. Ettermiddagskaffe tok vi hjemme hos Lillann Jebsen i Ebeltoft, og avsluttet runden hos Cathrine Rasmussen – det er deilig når de bor så nært hverandre. Vi skulle egentlig innom Camilla Kalseth og Carte Dor, som er i trening hos Andreas Helgestrand, men tiden strakk ikke til denne gangen. Det blir en ny tur i mars, så da håper vi på et besøk til Camilla.

En faglig fin tur!

Med vennlig hilsen Elizabeth Farbrot

Fra venstre: Ellen Birgitte, Lillann og Ann Cathrin
Tid for trening...