Husk refleks!

SIKKERHET Mørketiden er over oss og det er viktig å ikke legge igjen refleksen hjemme. Gjør det til en god vane å alltid ha med deg refleks – enten du er til hest eller ikke. Dette gjelder uansett om du skal skritte av på en kort tur eller om du skal ri langt.

Husk at refleksen skal være festet slik at den synes godt, og det skal aldri være noen tvil om at det er en hest som går langs veien. Det er derfor bedre å bruke for mange enn for få. I dag finnes det dessuten reflekser i mange lekre farger, hvilket betyr at du lan være individuell også på refleksfronten. Det finnes også alt fra tradisjonelle beinreflekser og vester, til refleksdekken, jakker og fottøy, i forskjellige prisklasser.

Dersom du kun har beinreflekser, er det påbudt med to eller fler. Fest disse enten diagonalt eller på innvendig side (inn mot veien), slik at passerende biler lett kan få øye på dere. Det anbefales også å bruke refleksvest, da det er lettere for en bilist å se at dette er en ekvipasje, samt og gjerne ha en refleks hengende i lomma. For kusker er det påbudt med lykt på vognen, og også her skal det være lett for en bilist å se at dette er hest og vogn.

Å se ut som et juletre er altså positivt i høstmørket – la alltid sikkerheten komme først! Det er også en fordel å ha refleks på dersom ulykken skulle være ute og du skulle falle av. På den måten er det lettere for folk å finne deg igjen.

Ha alltid med deg mobil, og ha den for all del ikke på lydløs!
Forsøk, så langt det lar seg gjøre, også å ri sammen med noen når du rir på tur i mørket.

Utover dette ønsker vi alle en riktig god mørketid!