Hvem er hvem i Norsk dressursport?

Trude Hestengen og Disney.

Vi fortsetter vår “Hve er hvem i Norsk dressursport”, og presenterer her Trude Hestengen.

Navn: Trude Hestengen

Trude Hestengen og Disney Foto: ukjent

Bosted: København, Danmark

Utdanning: Studerer ernæring og sundhed ved Professionshøjskolen Metropol

Hvem er du: Har tidligere ridd på landslaget for både ponni, junior, young rider og senior opp til Grand Prix-nivå, men har nå startet ”på nytt” med unghester.

Din første hest: Kimche San Sai var min første egne ponni. Han ble kjøpt som sprangponni, men etter litt for mange stopp på sprangbanen ble det dressur på oss, og vi red to nordisk og fikk sølv i NM.

Nåværende hester: 5 år gamle Tobajo Pik Disney, norskfødt og kåret hingst e. Tobajo Picez/Walt Disney og helbroren hans, ett år gamle Tobajo Pik Disney II.
Disney er den beste hesten jeg har hatt noengang, og vi har allerede hatt stor suksess på konkurransebanene i Danmark med 8 seire det siste halve året. Han har en utrolig arbeidsmentalitet og gjør alltid jobben sin inne på banen. Han er veldig søt, og grei å håndtere selv om han er avlshingst.
Broren er jo kun ett år så det er lang vei frem, men han fikk gode bedømmelser på føllskue i fjor, så det blir spennende videre!

Hva må til for å bli en god rytter: Prioritering, vilje og tålmodighet til å trene og stå på, selv i motgang. For å lykkes i konkurranser er det også en fordel å ha evnen til å fokusere og kontrollere nervene. Og selvfølgelig kjærligheten til hestene!

Hvem består ditt støtteapparat av:
Mamma og treneren min, Mikaela Lindh og ”Team Tobajo” med Disneys tidligere eiere Connie Mjølnerød og Ann-Cathrin Ottosson samt Disneys avler Tormod Bakke Johnsen. Vi trener også for Andreas Helgstrand en gang i mellom, og det gir ekstra inspirasjon.

Hva gjør du for å kople ut: Går på kino eller ser en god film der hjemme.

Når falt du av sist: Det var i vinter etter en ordentlig bukketur i ridehuset :-)

Mål for denne sesongen og fremover: Det store målet i år er unghest-VM i Verden, Tyskland. For å nå det målet har vi forberedt oss ved å delta i det danske unghestchampionatet og er nå kvalifisert til semifinalen i september. Vi skal nok også ri Breeders-finalen i Norge. For neste år ser målene ganske like ut som i år, mens det langsiktige målet er å komme opp i Grand Prix-klassene.

En hest jeg skulle ønske jeg eide: Av hestene i verdenstoppen i dag synes jeg Parzival er den fineste. Av litt eldre stjerner har jeg vært så heldig å få ri både Blue Hors Don Schufro og Matine da jeg jobbet på Blue Hors og de er og var fantastiske hester. Men drømmehesten har jeg allerede i Disney!

Mitt hemmelige våpen:
Jeg pleier alltid å varme opp til stevner uten bandasjer eller belegg og med stevnejakke på. Det er fordi jeg har erfart at når jeg tok den pausen med av- og påkledning mistet jeg helt rytmen i ridningen, og det ble stress for å få den gode følelsen tilbake like før jeg skulle inn på banen, noe som igjen førte til nervøsitet.