Dressurstevne med en vri!

3.oktober arrangerte Stall Kjernsli i Nord-Odal, i samarbeid Hedemarken Rideklubb, utvidet klubbstevne i dressur – med en vri!


Da dette i hovedsak skulle være et «utdanningsstevne» var det her sløyfe til alle, og gulerøtter til alle hester.

Dressurstevnet på Stall kjernsli har blitt en årlig tradisjon for Hedemarken Rideklubb, og i år var der her rekordmange startende. Her var det klasser fra LD til LA, hvor rytterne selv kunne velge hvilket program de ønsket å ri innenfor sitt nivå. Stevnet fikk godt over 30 startende fra Hedemarken Rideklubb, Solør Rideklubb og Kongsvinger og Omegn Rideklubb. Dommere var Siw E. Carlsen og Janne Syversen.

Funksjonærene besto stort sett av ivrige rideskoleryttere og foreldre, og her var det tilogmed bunadskledde småjenter som stolt delte ut gulerøtter til hestene etter endt program.
Stevnet åpnet med en rekrutteringklasse for stallens skoleryttere, og her var det mange som fikk smaken på dressur for fremtiden. En av de voksne skolerytterne ble faktisk så bitt av «dressurbasillen» at hun dagen etter kjøpte dressursal til sin egen hest, og flere fikk en hyggelig introduskjon til dressursporten.

LC ble en ren LC:2 klasse, og her var det også flere som våget seg ut på stevne for aller første gang. En av disse var Vilde Sand Bakkeli som startet fjordingen sin, Lenda. Lenda er en ponni Vilde nå har hatt i to år, og selv om Lenda liker sprang aller best synes Vilde det er gøy med dressur: – Dressurstevnet nå i helgen var vårt første. Vi har vært ute å startet sprang et par ganger tidligere, men aldri dressur, sier Vilde.
Både ponni og rytter var veldig spente, og vi dro avsted med sommerfugler i magen. Lenda har en tendens til å bli litt urolig når vi reiser bort, i alle fall til å begynne med, og i helga var ikke noe unntak. Jeg roet henne på oppvarmingsbanen, men når vi kom inn og skulle ri ble vi egentlig eliminert før vi engang fikk startet. Det var noe som var veldig skummelt oppe i det ene hjørnet, så da var det jo mye bedre å bare løpe til den andre enden av banen i full galopp! Vi fikk ri allikevel, siden stevnet var mer et rekutteringsstevne, men det gikk i den samme duren hele veien. Hun løp rett og slett ut på banen… !Til slutt var vi da ferdig med programmet – svette og slitne. Vi fikk ikke godkjent programmet, men vi havnet ikke helt nederst på resultatlista heller, forteller Vilde, som til tross for en litt uheldig start på dressurkarrieren ikke lar seg skremme: – Selv om det ikke gikk helt som håpet i helga ga det faktisk mersmak. Man kan ikke gå rundt å sutre på grunn av et lite stevne, da er det bedre å ta det med godt humør og si at «neste gang – da skal vi vise dem!». Dette blir ikke det siste dressurstevnet vi starter sammen, det er i alle fall sikkert!

For Vilde Sand Bakkelig og Lenda er dette det første, men langt ifra siste dressurstevne! (Foto: ukjent)

I motsetning til et vanlig stevne ble det her ikke vanlig premiering, og arrangøren valgte derfor å premiere de tre høyeste prosentene på stevnet, uavhengig av klasse. Her var ikke LD iberegnet.
Her var det Norunn Krogstad som startet dressur for første gang på 16 år, med sin frieser, Elrchje S. Hun fikk høyest prosent i LC:2, med 66,4%. Therese Sellevoll og fjordingen Ottar endte på en annenplass med 61,25%, mens det ble delt tredjeplass på Frida Hovig og Cæsar (LC:2/HEDE), Thea Katarina Bråten og Admiral of the Fleet (LB:2/HEDE) og Maren Moshølen Olsen med Tykes Ares (LA:4/KORK). Alle med 60%.

Thea Katarina Bråthen gleder seg til å starte mer dressur fremover. Her fra en trening tidligere i høst. (Foto: Eline Nygård)

Thea Katarina Bråten (14) har ridd aktivt siden hun var 10. Sin nåværende ponni, Admiral of the Fleet, eller Mario som han går under til daglig, har hun hatt siden mars 2009. Thea er også en aktiv sprangrytter, men begynner å få smaken på dressur, og startet denne helgen LB:2 og LA:5: – Jeg valgte å starte dressur denne helgen, fordi det var en fin mulighet til å debutere i LA. Det var også ett pluss at det var så nærme. Jeg synes det gikk strålende, ihvertfall med tanke på LA-debuten! Mario og jeg er i toppform nå, og hadde øvd til denne dagen i flere uker, sier den unge ryttersken som synes det var et stort pluss å ha med treneren på oppvarmingen: – Det var helt supert at treneren min Veronica Granerud var der, sånn at jeg fikk hjelp og støtte på avridningsbanen.
Og på spørsmål om det blir flere dressurstevner utover er svaret klart: – Selfølgelig blir det mer dressur! Nå framover skal jeg og Mario starte LB og LA, og forbedre oss så godt vi kan. Det kommer til å bli mye moro framover!