Lær å lage “Smultring”

Har du problemer med stevnefrisyren? Eller ønsker du en ny frisyre? Brigithe Børrestad hjelper deg!

Utstyrsliste:

1: Hårbøste
2: Rikelig med strikk og lusespenner/fliseklemmer
3: Smultring (Fåes kjøpt i diverse hesteutstyrsbutikker, ev. kan man se på “Glitter”)
4: Diverse pynt; Armbånd, tykke strikk, hårnett etc.
5: Hårspray!

Start med å gre håret ordentlig. Så fletter du en flette i luggen, for å være sikker på at du ikke vil få noe hår i ansiktet. Diverse annet løst hår setter du opp med spenner, og lager til slutt en stram hestehale så langt nede på hodet som mulig.

Så trer du smultringen over hestehalen, og deler hestehalen i to, som vist på bildet. Deretter sprer du alt utover, så alt håret dekker hele smultringen. Fest til slutt med et strikk. Dette er litt vanskelig, men med hjelp, og litt øvelse så får man det til til slutt! ;-)

Nå har du endel hår som henger løst ut av “tutten”. Jeg vet at mange bare tvinner dette rundt strikken igjen, men dette har jeg prøvd, og jeg syns rett og slett dette funker dårlig. Frisyren blir slappere, og det vil bli masse hår som stikker ut! Og når det finnes en lettere måte, som også gjør tutten finere (syntes jeg), så er det jo bare å heller gjøre det slik:

Jeg legger håret oppover hodet,  og fester med masse spenner, slik at alt sitter fast til hodet. Du vil få to “horn” på toppen av hodet, men dette ligger uansett under hjelmen, så det er helt ubetydelig.

Nå er du egentlig ferdig! Det eneste som gjenstår er å dynke frisyren i hårspray, så alt sitter, og skinner ekstra godt! I tillegg må du sette på den pynten du vil, for at det skal kle nettopp deg og hesten din! Enten du bruker hårnett, armbånd, fine strikk eller annet? BRUK FANTASIEN!

Håper dere fikk noe ut av denne guiden! Må bare si at jeg aldri har lært dette noe sted, og har måtte klart meg på egenhånd, så det finnes sikkert mange  måter å sette opp håret på!

Frisyren går fint an å  lage alene, hvis du ikke har med hjelper på stevner. Prøv et par ganger, så er det ikke noe problem.

Har du en hårfrisyre du vil dele? Har du smarte tips for antrekk eller fletting av hest? Har du et godt tips for å få hesten blank? Send det inn til oss på: charlottemoen@gmail.com