Hvem er hvem i Norsk dressur? Marianne Muri

Marianne Muri og hennes nye hest, Fantastico.

MØT MARIANNE MURI: I vår serie “Hvem er hvem i Norsk dressur” har vi kommet til landslagsrytter for funksjonshemmede, Marianne Muri.

Utdanning: Akupunktør NAFO, Hypnoterapeut. Rir på St.george nivå.

Hvem er du: Jeg er handicaprytter grad IV, etter en alvorlig bilulykke i 2001,  og rir på Landslaget.

Din første hest: Min første hest  fikk jeg da jeg var 10 år, og det var en varmblods (ex) traver hoppe, som het Noblesse. Hun var 6 år og utrolig snill. Begynte å få interessen for dressurridning med henne og jobbet oss oppover på LB nivå før jeg ett år senere måtte avlive henne da det viste seg at hun hadde Wobbler slinger, en neurologisk sykdom.

Nåværende hest : Jeg solget JJ Veronica tidligere i år, og kjøpte meg en meget spennende 5 års vallak som heter Fantastico. Til daglig kaller vi han ”Fanta”. Han er en rød vakker hannoveraner som er etter Florencio/Londonderry. Han er en ung herremann med masse personlighet, og er en hest jeg gleder meg veldig til å komme ordentlig i gang med! I mellomtiden låner jeg i år Stall K Åtoftens Donovan (Til daglig kalt Donovan) av fam Westberg Rikheim. Han er en kjempe søt hest som alltid gjør så godt han kan! Veldig snill og hyggelig hest! Vi har sammen vært i Tyskland, og red Nordisk i Dk nå i mai, hvor vi kom hjem med sølv i individuelt og lag. Kjempe moro! Donovan er for øvrig til salgs fra høsten. Han går øvelser til St. george.

Hva må til for å bli en god rytter: Jeg tror det er viktig at du først og fremst liker å trene og stå på, være målbevist, ha selvdisiplin, god rytterfølelse så du kjenner signalene og lærer deg å kjenne hvordan hesten beveger seg og hvor du må innvirke, I tilleg tror jeg det er viktig å ha gleden, Man må synes det er moro, ha et godt treningsopplegg, og for ikke å snakke om dyktig hjelp/trener!

Hvem består ditt støtteapparat av:
Mitt støtteapparat består av min utrolig dyktige trener Siril Helljesen. Jeg er så heldig å ha hestene hos henne slik at jeg får skikkelig oppfølging og hjelp i det daglige. I tillegg kommer Paul Fielder og hjelper oss ca 2 dager hver mnd, noe som er utrolig moro og inspirerende! Jeg rir også til tider for Landslagstrener Marianne Heltzen. En annen ting som jeg ser på som veldig viktig i et ”støtteapparat” er vårt gode miljø på stallen, gode trenings kamerater som alltid stiller opp og backer opp hverandre! Så må jeg vel nevne mine foreldre og min kjæreste som begynner å bli drevne og flinke hestepassere på stevner :o)

Hva gjør du for å kople ut: Stallen i seg selv er et avkoblende sted for meg! Men det å enten  ri en tur med hesten på skogsveier, eller rundt travsporet vi har på stallen i fint vær er veldig koselig! Noen ganger, spesielt etter hektiske stevne helger, er det også godt med helt hestefri noen dager, for eksempel en helg hvor jeg kan gjøre helt andre ting med familie, kjæreste og venner.

Når falt du av sist: Bank i bordet… he he skal vel kanskje ikke si det høyt… men det er lenge siden! Det var da jeg var 12-13 år hvor jeg datt av hesten min da den faktisk nesten sto stille.. he he.. Jeg husker jeg holdt en hest for en mens jeg satt på min, så bestemte min seg for å ta noen steg til siden mens den andre ikke ville være med. Istedenfor å slippe så ente det med at jeg falt av i midten!

Mål for denne sesongen og fremover: Målet for  denne sesongen er klart VM i Kentucky til høsten. Men også NM nå i august. Langsiktig mål er O.L i London i 2012.

En hest jeg skulle ønske jeg eide: Jeg er utrolig fornøyd med den nye hesten min og føler meg veldig heldig som får han en så fin hest. Det er mange flotte hester der ute, men sånn utenom Totilas og Parzival så har jeg faktisk siklet litt på hoppen Girasol… Lekker liten sak det!

Mitt hemmelige våpen: He he hemmelige våpen… Hmmmm…. Se fremover og tenke positivt! Fokusere på mulighetene og det man ønsker, men samtidig være tilstede her og nå. I tillegg er jeg veldig sta og målbevisst… He he!

Når møkket du en boks sist: Hahaha nå er jeg så heldig at jeg får det gjort der jeg står… så det var vel under forrige stevne… :)

Nettside: www.akupunktur-kolbotn.no

Marianne Muri og hennes tidligere hest, JJ Veronica under EM 2009.

 

Dressur så klart! skriver om “Hvem er hvem i norsk dressur?” Les tidligere intervjuer her: