Hvem er hvem i Norsk dressur? Julia Victoria Gerhardsen

I vår serie om hvem som er hvem i Norsk dressur har turen kommet til juniorlandslagsrytter, Julia Victoria Gerhardsen.

Navn: Julia Victoria Gerhardsen

Bosted: Skedsmo

Utdanning:Siste år på videregående skole nå til sommeren.. Går allmenn linje på KG i Oslo.

Hvem er du: Landslagsrytter JR. Jeg er født i 1992, og dermed rir jeg mitt siste juniorår dette året.

Din første hest: Min første hest fikk jeg da jeg var 9 år, han het Black Boomer og var da kun 5 år. Han var en frekk liten ponni som mange ganger lot meg smake på ridehusbunnen. Nå for tiden tror jeg faktisk han står på Tanum, litt eldre og kanskje mer rolig. Liten verden..

Nåværende hest: Nå eier jeg Toxic Van Riethoven, en 10 år gammel KWPN. E. Olivi (Jazz).
Toxic, eller Ollie som han kalles til daglig, er en positiv og morsom hest å både trene og konkurrere med.
Han knytter seg veldig til sine nærmeste og har et hjerte av gull.

Hva må til for å bli en god rytter:
For å bli en god rytter tror jeg man må ha utrolig mye tålmodighet, det krever mye arbeid og tid for å komme seg oppover. Jeg tror også man behøver en stå-på vilje og det er viktig at man brenner for å få det til. Også er jo rytterfølelse en viktig faktor!

Hvem består ditt støtteapparat av: Mitt støtteapparat består av mine foreldre og min trener, Connie Lorentzen. Og Triumph Dressage, hos Jonas Elvebakk og Lars Lindø, der Ollie står oppstallet til daglig. En stor takk til dem alle for at de støtter meg opp og hjelper til, jeg er veldig heldig.

Hva gjør du for å kople ut:
For å kople ut prøver jeg å tenke alt annet enn hest, det er viktig å ta en pause innimellom. Da er jeg som oftes med venner eller med kjæresten, eller bare hjemme. Musikk eller en spennende bok er også en god måte for meg å kople helt ut. Jeg lever meg ganske fort inn i bøkenes verden..

Når falt du av sist: Det er mange år siden, jeg husker faktisk ikke helt eksakt når.. Sist jeg falt av må vel ha vært på en ponni som jeg eide for 3 år tilbake, han stakk alltid av i full fart og fikk meg av med flere bukkesprang. Dessuten falt jeg alltid av enten jeg red barbak eller sprang. Hehe. Men med tiden klarte jeg å klemme meg fast.

Mål for denne sesongen og fremover: Målet vil være å gjøre det best mulig i Nordisk og EM i år.

En hest jeg skulle ønske jeg eide: Den har jeg, jeg er veldig glad i Toxic.

Mitt hemmelige våpen:Sterkt konkurranseinstinkt..

Når møkket du en boks sist: På sist stevne, melsom, kun noen helger siden.

Nestemann ut er FH-rytter, Marianne Muri.