Hvem er hvem i Norsk dressur? Hanne Brænden Fet

Hanne Brænden Fet

MØT HANNE BRÆNDEN FET: I vår serie “Hvem er hvem i Norsk Dressur?” har turen kommet til Hanne Brænden Fet. Hun er norsk rytter bosatt i Danmark, og har tidligere jobbet ved Blue Hors. Nå arbeider hun ved Stutteri Atterupgaard.

Navn: Hanne Brænden Fet, 24år født: 1986

Bosted: Albertslund, Danmark

Utdanning: Har ingen utdannelse foreløpig. Gjorde ferdig 3årig videregående før jeg flyttet til Danmark i 2005, og har siden jobbet med hest, både som rytter og hestepasser på Blue Hors, Munkedal Horses, Hasse Hoffmann og har siden nyttår vært ansatt på Stutteri Atterupgaard.

Hvem er du: Dressurrytter som jobber som rytter/hestepasser i Danmark. Underviser og har hester i ridning. Rir og trener idag for Tonny Jensen som bl.a trener Michael Søgaard og Astrid Gemal. I den tiden som ikke går med til hest og hestejobben, jobber jeg som bartender…

Din første hest: Bello Peach To Reason, f: 1998, blanding av fjordhest og varmblod. Bello var min aller første hest, som jeg fikk som føll til min bursdag da jeg ble 12år. Bello hadde jeg i nesten 4år og i den tiden jeg hadde ham ble han både kjørt inn og innridd. Bello er nå i Oslo-området og har hatt karriere både som spranghest og kjørehest. Han var en super allsidig hest, med et fantastisk temperament. Bello ble byttet ut med den danske sportsponnien Satelitt som ble starten på min dressurkarriere. Han er nå pensjonert etter og ha vært feltrittsponni på landsplan i noen år..:)

Nåværende hest: Amillion, f. 1999, Norsk Varmblod Ridehest e. Akinos – Ragtime – Alibi. Amillion har vært min partner siden 20.nov 2003, og vi har opplevd en hel del sammen. Hun er min sjelevenn, og det har hun nok vært siden første gang jeg satt på henne, hvor jeg faldt pladask for henne. Hun er en dame med stor D, og hun har et temperament som skremmer de fleste normale folk, men så er det jo godt at jeg ikke er helt normal. Sammen med Mille, som hun heter i dagligtalen, også kalt Erna eller i nyere tid “Gamla”, har jeg opplevd utrolig mye, både på godt og vondt. Tiden med henne har vært som en sinnsyk berg og dalbane som ingen ende tar, men på den positive måten. Hun er en hest som kun gir jernet når hun selv vil, men når man endelig finner den riktige knappen, så gir hun alt hva hun har og litt til, noen ganger kanskje litt for mye.. Jeg har selv utdannet henne, og sammen har vi vært med i 2 NM for YR og 2 Lag-NM, samt en rekke stevner både i Danmark og Norge. Jeg kunne blitt ved i det uendelige og fortelle om min kjære øyesten, men det skal jeg nok la være med.

Amillion fikk i 2008 en datter med navn Hotmillion, e. Blue Hors Hotline, som går i løsdrift og får være unghest på Stutteri Jesti i Nord-Jylland, denne lille stjernen er jeg den heldige oppdretter og eier av, og planen med henne er ikke helt fastlagt annet enn at hun neste år skal rides inn, kåres og evt. insemineres, eller selges hvis rett kjøper kommer forbi..

Utover de to millionene, har jeg “Sponsorhesten” Jestis La-Jana f. 2003 e. Akinos – Alibi – Benelux. En hest jeg har vært så heldig og få ri og utdanne, pga. mine resultater med Amillion, som btw. også stammer fra Stutteri Jesti. La-Jana har frem til 2009 fungert som avlshoppe, og fått to føll. Dessverre mistet hun sitt føll i 2009, og det ble derfor bestemt at hun nå skulle være ridehest, og hun kom til meg i slutten av september 2009. La-Jana ble i 2006 RDH kåret i DV, samt tildelt bronsemedalje. Hun er en fantastisk ridelig hest, og selv om hun var som en 3års og sette igang for litt over et halvt år siden, har hun virkelig komme topp og frem fort, og har allerede noen plasseringer i LA, og blir forhåpentlig klar for MB i løpet av sommeren.

Hva må til for å bli en god rytter: Hardt arbeide, vilje og lyst til og komme noen vei, mange timers trening, tålmodighet, lysten til og ville prøve noe nytt, og ikke være redd for og feile, og deretter lære av sine feil.

Hvem består ditt støtteapparat av: Mor og Far, Selina – min beste venninne, Teamet på Atterupgaard, Familien Juhl og Gad og så selvfølgelig Elisabeth Farbrot og Dressur Så Klart… :)

Hva gjør du for å kople ut: Når jeg virkelig skal koble ut ser jeg Dirty Dancing og drikker iskald Coca Cola fra “the coca-cola company”…

Når falt du av sist: 1.september 2008. Mål for denne sesongen og fremover: Amillion – debuterer Intermediäre 2010 og Grand Prix 2011, La-Jana – debutere MB og kvalifisere henne til Lag-NM og HM.

En hest jeg skulle ønske jeg eide: Blue Hors Matinè som dessverre ikke er blandt oss mer…

Mitt hemmelige våpen: Amillion ;-)

Når møkket du en boks sist: For et par timer siden.. I Danmark står de fleste hester på halm og det møkkes ut en gang hver 3.uke, men min egen hest står på flis og den boksen sørger jeg selv for, hvilket jeg bare syns er hyggelig.

Nettside: www.bricksite.com/hannebf (hjemmesiden er under utarbeidelse og har derfor ikke eget domene enda)

Neste ut er juniorrytter Julia Victoria Gerhardsen.

Dressur så klart! skriver om “Hvem er hvem i norsk dressur?” Les tidligere intervjuer her: