Hvem er hvem i norsk dressur?

Dressur så klart! har nå startet en ny serie som vil gå fremover. “Hvem er hvem i Norsk dressur” vil gi deg en oversikt over alt fra landslagsryttere og satsninsgruppe til dommere og annet personell innen den norske dressursporten. Første mann ut er Siril Helljesen, profesjonell rytt og trener.

Navn: Siril Helljesen.

Siril Helljesen rir på satsningsgruppen, er profesjonell rytter og trener.

Hvem er Siril: Profesjonell rytter og trener. Har også en universitetsgrad i statsvitenskap,media og kommunikasjon. Driver Siril Helljesen Dressage på Østre Sneis Gård,ved Ski. Treningsstall med 20 hester,mesteparten elever som har hestene sine i trening.

Første hest: Første hest var Nathazja,en shagya araber jeg delte med min kusine. Vi hadde det veldig moro sammen med den og lærte mye. Vi brukte denne hesten til alt innen hestesport. Den hesten gikk tilslutt NM dressur junior!

Nåværende hest: Dorina. 8 år gammel DV hoppe etter Blue Hors Don Schufro-Ragtime. En fantastisk hest,med stort potensiale. Hennes beste egenskap er hennes store ridbarhet,samt gode gemytt.

Hva må til for å bli en god rytter: For å bli en god rytter må man ha god balanse og “feeling” for hestens bevegelser og god timing. Gjennom dette kan man påvirke hestens tempo,kraft og dermed bevegelser. I tillegg må man ha treningsdisiplin,være tålmodig og nyte arbeidet og hestene. Det tar tid,og er en livsstil :-)

Hvem består ditt støtteapparat av: Mine to ansatte,Tonje Eikrem og Silje Torsvik. Sammen er vi et godt team og jeg kunne ikke drevet som jeg gjør uten dem. I tillegg er min trener gjennom snart 13 år, Paul Fielder, uvurdelig. Han er min trener og mentor og har lært meg systemet jeg rir i og trener mine elever og hester i. Mamma og pappa er også alltid støttende og glade for det jeg gjør.

Hva gjør du for å kople av: Jeg nyter å holde på med Dorina uten å måtte se på klokken og bare arbeide med, og nyte hesten. Jeg liker også rolige kveldsstunder i stallen når alle er gått hjem og jeg pusler rundt med mitt. Gode venner og familie løfter også hverdagen.

Når falt du av sist: Sist gang jeg falt av falt jeg faktisk av Dorina! Hun var 4 år og ble redd en hest som kom imot oss,hun fikk litt panikk og bukket vilt. Stigbøylen løsnet og jeg falt av…

Mål fremover: Mine mål denne sesongen er å etablere oss internasjonalt og ligge jevnt på høye prosenter på lilleturs nivå. Samtidig er målet at hesten skal være GP klar innen 2011. Videre fremover ønsker jeg å ri GP med Dorina og hevde oss der.

En hest du gjerne skulle eid: Jeg er veldig glad for hesten min, og føler den er komplett,men å eie feks Parzival i tillegg ville ikke være å forakte.

Ditt hemmelige våpen: Jeg er god til å konsentrere meg og presterer ofte godt under press. Jeg liker å konkurrere. :-)

Sist du møkket en boks:
Det var under stevnet i Saumur i mai. Der hadde jeg ikke hestepasser med ;-)

Les mer om Siril Helljesen og Dorina på: www.siril.no

Nestemann ut er Christine Skodjereite, Dressurdommer, leder av arbeidsgruppen for ryttertester og medlem av Dressurdommerkomiteen.

Siril Helljesen er svært fornøyd med sin egen Dorina, men hadde ikke hatt noe imot å ha nederlandske Adelinde Cornelissens Parvizal stående i stallen.