Lidenskap for hestefoto

– Jeg ble bitt av hestebasillen da jeg var liten og har aldri blitt kurert, sier Anette Augestad, som måtte kombinere den kreative og visuelle delen av sin personlighet. Det resulterte i Serenata Photography.

Anette har hatt hest i livet siden hun var 7 år. Som 13-åring overtok hun sin søsters hest som hun trente og konkurrerte i både sprang og dressur. Det viste seg at denne hoppa skulle bli hennes «once in a lifetime»-hest. 10 år senere kom dagen da de to måtte ta farvel. «Det slo meg at jeg ikke hadde noen fine bilder av oss sammen, så jeg kontaktet en fotografvenn. Da jeg fikk bildene så jeg fort at han hadde fokusert på at jeg skulle se bra ut – og ikke hesten (kjennskap til hestens anatomi spiller en viktig rolle når man tar bilder av hest). Det var sårt å ikke ha noen gode bilder å se tilbake på, så dette ble inspirasjonen til å starte med hestefoto» sier Anette. Hestens navn var Serenata.

Serenata PhotographyI 2014 startet Anette som Hestefotograf.com med lite ambisjon om at dette skulle bli seriøst. Hun reiste rundt på staller og fotograferte for en symbolsk sum. Etter en stund økte etterspørselen i takt med at bildene hennes ble bedre og bedre. Hun avholdt sine første, fullsatte workshops og tok blandt annet her med en hest opp på operataket i Oslo sentrum.

Det å ta bilder av hester har også tatt Anette og samboeren til Portugal i ett år. I tillegg til å fotografere arrangerte Anette workshops for fotointeresserte fra hele verden. Det var nå på tide å endre navn og det falt naturlig å hedre hesten som  alltid hadde en stor plass i hennes hjerte – Serenata Photography ble etablert. Paret flyttet tilbake til Norge høsten 2017, og siden da har Anette jobbet halvtid med IT og resten med foto. «Det er viktig for meg å beholde den kreative friheten og jeg føler meg veldig privilegert», sier hun.

– Jeg tar de fleste oppdragene jeg får, og det er alltid spennende når det dukker opp en aktør som vil ha noe ekstraordinært til et prosjekt, sier Anette. Mange henvender seg og ønsker en fotoserie av hesten sin. Det kan også være ved skade, sykdom eller alderdom. «Det å ha et knippe vakre bilder å se tilbake på den dagen hesten din ikke lengre er her, er helt uvurderlig og har betydd mye for mange», forteller Anette.

I tillegg til vanlig fotografering tilbyr hun også personlig coaching. Istedenfor å delta i en gruppe så får man full oppmerksomhet med fotografering, gjennomgang av materialet og redigering i etterkant. «Workshopene er for øyeblikket lagt på hylla til corona kommer under kontroll, men jeg gleder meg til å ta med en fotoglad gjeng rundt i Norge og i Portugal igjen!», smiler Anette – Foto har blitt en lidenskap, og den største utfordringen er å finne ut hva som blir neste steg. Det er alltid gøy å se tilbake og ikke minst viktig å bli litt flau når man ser bildene fra da man startet opp – det er et godt tegn på progresjon, avslutter en lattermild Anette. 

Lyst til å booke en fotografering med Anette?

Les mer på hennes hjemmeside: www.serenataphotography.com

Eller besøk siden på Facebook: www.facebook.com/serenataphotography

 Alle foto: Serenata Photography