Rir du mye på tur?

Rir du mye utendørs kan det være en god ide å ha lastet ned «Hjelp 113 -appen» på telefonen din – i tilfelle ulykken skulle være ute. 

Med appen «Hjelp 113» vet alltid nødsentralen hvor du er. Og det sparer redningsmannskapene verdifull tid, hvis uhellet er ute. Foto: Norsk Luftambulanse.

Som regel vet du hvor du befinner deg. Men rir du ute i naturen er det ikke alltid lett å skulle forklare nøyaktig hvor du befinner deg om det skulle oppstå en nødsituasjon. 

Foto: Canva Pro.

«Hjelp 113-appen» vet alltid hvor du er. Appen gjør at ved hjelp av GPS-signaler finner den de nøyaktige koordinatene til stedet du er på, uansett om det er i sentrale strøk eller utenfor allfarvei. Når du ringer 113 via appen sender den posisjonen din rett til nødsentralen. Det betyr at utrykningsetaten kommer raskt frem, og slipper å bruke lang tid på å lete etter deg i en nødsituasjon. Slik sparer redningsmannskapene verdifull tid.

Har du appen installert på mobilen, vil et bilde av din kartposisjon automatisk dukke opp på skjermen når du trykker på appen. Ved å klikke på ringeknappen 113 nederst i appen, ringer mobilen til nødsentralen uten at posisjonen din forsvinner fra sjermen. Det gjør at du enkelt kan lese opp og gi posisjonen til akuttmedisinsk nødsentral i en krisesituasjon. 

Appen kan du laste ned på App Store: https://apps.apple.com/no/app/hjelp-113/id363739748?l=nb

Eller på Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.favouritesystems.android.emergencyapp.nla113&hl=no