Islykt med hestesko

Endelig er det kaldt nok til å lage islykter. Hva med å pynte opp utenfor stallen med en islykt dekorert med hestesko? 

En islykt dekorert med hestesko, granbar og lys er enkel og rimelig å lage.
Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Islykter er enkelt å lage og nydelig dekor utenfor stalldøren eller hjemme. Det fine med islykter er at man kan variere størrelse og og pynte dem med hva man vil. Denne islykten er laget med en stor svart vanndunk (40 l) som hesten min har i paddocken. Da det brått ble mange kuldegrader over natta, og vannet hadde fryst, tok jeg dunken med inn i stallen over natten. Dagen etter hadde mye av vannet tint, og sunket ned i midten av dunken. Dermed kunne jeg bare helle av vannet og snu dunken på hodet. 

Når vinteren er på sitt kaldeste er det hyggelig å pynte opp med islykter.
Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Jeg har pyntet med brukte hestesko som jeg har hengt på kanten, litt granbar og ledlys. Her er det mange muligheter. Du kan selvfølgelig bruke en vanlig bøtte/bolle for å lage islykter. Fyll litt vann i bunnen av en plastbøtte og sett den ut så den fryser. Sett deretter en mindre bøtte oppi. Legg noe tungt (f.eks en stein) i bøtta og fyll på med vann i mellomrommet mellom de to bøttene. Dekorer gjerne med hestesko, kongler eller granbar. Når alt er frosset løsner du først den lille bøtta ved å helle litt varmt vann oppi. Tilslutt løsner du den store.

Har du laget en islykt du har lyst til å dele med våre lesere? Send oss gjerne et bilde til: line@dressursaklart.no