“Dance With Me” beste 5-åring i HM

– Jeg er megafornøyd med weekenden, sier Cathrine Rasmussen, som tok gull i Hallmesterskap for 5-åringene på Epona denne helgen.

Gullet i Hallmesterskapet for 5-åringer gikk til Cathrine Rasmussen og Dance With Me.
Foto: privat.

– På lørdag var «Dance With Me» virkelig fin å ri på, og gikk et supert godt program, forteller Cathrine. Den flotte Oldenburgervallaken e. Danciano x Sandro Hit ble belønnet med hele 84,600 % og var en klar vinner av første avdeling. I søndagens finaleprogram var han litt spent. – Dessverre ble han skremt av en annen hest på oppvarmningsbanen, og dermed var han litt redd for de andre hestene når de kom tett på, forklarer Cathrine. Han er en super følsom hest og derfor tok han med seg litt av disse spenningen inn på banen, hvor han kikket mye mere på omgivelsene enn første dagen. Men han leverte allikevel et godt program selv om det innløp litt spenninger, og dommerne belønnet ekvipasjen med 79 % som ga en totalscore på 163.600 poeng. 

– Han er helt uerfaren. Dette var hans andre stevne, så han skal bare ut å se litt mere. Jeg tror det er en riktig god hest for fremtiden, og jeg elsker å ri ham. Nettopp hans følsomhet er jo noe jeg normalt setter stor pris på, sier Cathrine.

Man må si at det har vært en god weekend når man som Cathrine innkasserer fire førsteplasser! Foto: privat.

Cathrine hadde også med seg sin 9 år gamle DV-hoppe Kleppenhus Jazzoline som hun har avlet selv til stevnet på Epona, og var til start i MA og PSG. – Hun var riktig god begge dagene og gikk til 71 og 74 %. Hun er også ganske uerfaren og det er kun andre gang hun går på dette nivået, forklarer Cathrine. Det er en hest med masse power som jeg stortrives med å ri! Det var en kjempegøy opplevelse å ha med disse fine hestene «i byen», og deilig at det vi øver på hjemme viser seg å fungere også på konkurransebanen. Så nå skal vi ta med oss den feedbacken vi fikk, og prøve å forbedre oss til neste gang, avslutter Cathrine. 

I årets Hallmesterskap for 5-åringer gikk gullet til Cathrine Rasmussen/Dance With Me fra arrangørklubben Sørlandsparken Rideklubb. Sølvet gikk til Lena Erlandsen/Look At Me fra Nedre Romerike Ryttersportsklubb, og bronse til Pernille Norbeck Østvold fra Bærum Rideklubb. Foto: privat.

Sølvmedaljen gikk til Lena Erlandsen og Look At Me e. Fürsten-Look x Lancer ll som oppnådde en total på 155.200 poeng, og bronsen gikk til Pernille Norbeck Østvold og Stutteri B´´ s At The Zoo e. Enzo Ferrari x Blue Hors Zack med 142.600 poeng. 

Resultatene finner du her: https://online.equipe.com/en/class_sections/634158