Citta på bedringens vei

– Foreløpig går det fremover med Citta, forteller Jonas Elvebakk, om dressurhesten sin som ble kolikkoperert på søndag. 

Dressurhesten Citta ble hasteoperert for kolikk på søndag. Foto: privat.

– Jeg skjønte at noe var galt da jeg fikk en telefon fra hestepasseren min søndag morgen kl.07.00, sier Jonas, som da befant seg i Sandnessjøen og hadde kurs. Citta hadde kolikktendenser og ble leid rundt. Da hun ikke ble bedre ble veterinær tilkalt og Citta fikk smertestillende. Da det fortsatt ikke var noen bedring ble veterinæren tilkalt igjen. Hun fikk da mer smertestillende slik at hun kunne kjøres inn til Veterinærhøyskolen.

Etter å ha ankommet klinikken stod Citta til observasjon, men det gikk ikke lang tid før hun var på operasjonsbordet. Da kirurgen hadde åpnet henne så han at tynntarmen lå i klem og det gjorde situasjonene mer komplisert. – Da kirurgen ringte for å høre om han skulle fortsette eller avslutte skjønte jeg at det var veldig alvorlig, sier en bekymret Jonas. Mye av tynntarmen måtte fjernes. Da den er mer skjør enn tykktarmen gjorde det operasjonen mer alvorlig og vanskelig. 

– Det er kort avstand i hestesporten mellom mellom opp- og nedturer, sier Jonas Elvebakk. Foreløpig henger vi i håpet om at hun skal klare seg! Foto: privat.

Nå står Citta på intensiven. – I morgen skal vi få besøke henne og vi er håpefulle, forteller Jonas. Situasjonen er fortsatt alvorlig, men etter operasjonen har det steg for steg gått i riktig retning. Tynntarmen begynner å få bedre funksjon og Citta står fortsatt på intravenøst. Hun vil sakte men sikkert begynne å få litt fast føde. – Vi er håpefulle, men faren er ikke over enda. Citta er i god form, så hun kjemper på for å bli frisk igjen. Vi håper at hun kommer seg, selv om det er en lang vei tilbake, avslutter Jonas.