Webinar om riktig og god hovpleie

I forbindelse med #stopphalthet-kampanjen har vi laget et webinar med vår samarbeidende hovslager Aksel Vibe om sunne høver og riktig hovpleie. 

Av Agria Dyreforsikring

Vi har vært så heldige å fått med hovslager Aksel Vibe på et webinar om sunne høver, hovpleie og forebygging av skader og sykdommer. Vibe har vært hovslager i nærmere 30 år, og har i løpet av disse årene vunnet både Norges-, Nordisk- og Europamesterskap for hovslagere. Han kjenner med andre ord godt til viktigheten av riktig hovpleie.

Et lærerikt og forebyggende webinar

I 2019 startet vi sammen med Norges Rytterforbund holdningskampanjen #stopphalthet som fokuserer på typiske halthetsskader og hva vi hesteeiere kan gjøre for å forhindre og forebygge. Med oss på dette har vi hovslager Aksel Vibe, hesteveterinær Lars Olaf Moen, sprangrytter Hege Tidemandsen og dressurrytter Helena Liholt Gulli. Vi ønsker med dette å øke kunnskapen om halthet gjennom inspirasjon og informasjon.

– Det er mange årsaker til at halthet oppstår, men en viktig faktor for å redusere halhetstilfeller er riktig hovpleie. Nettopp derfor er vi utrolig glade for at vi har Aksel Vibe med på laget, og vi er stolte av det lærerike webinaret vi har laget, sier administrerende direktør i Agria Dyreforsikring, Marianne Broholm Einarsen.

Se webinaret i sin helhet her!

Stort engasjement i forkant

Vi ønsket at dette webinaret skulle være like relevant for alle ryttere og hesteeiere – uavhengig av nivå, gren og hesterase. Derfor spurte vi i forkant om spørsmål knyttet til høver, skader og hovpleie, og vi fikk inn en drøss av gode spørsmål og tematikker som la grunnlaget for webinaret. Dette tyder på et stort engasjement rundt emnet, og vi håper webinaret er med på å gi noen gode svar!