Seier på eget oppdrett

– Ikke bare seiret jeg på Nes første helgen i september på eget oppdrett, men jeg føler jeg seirer hver eneste dag når jeg setter meg opp på min Thiara de Lorentzia som er 100 % hjemmelaget, sier Catharina Lorentzen Lund.

Med sin egenavlede hoppe Thiara de Lorentzia e. Blue Hors Zack x Omas Lemond tok Catharina seieren hjem i Inter.med I på Nes første helgen i september.
Foto: Helene Gjerde Aamdal.

– Jeg føler meg som verdens heldigste som får ri en så fin hest som er etter min gamle dressurhest Omas Thara. Den vant jeg utallige ganger med og ble Norgesmester på i juniortiden, forteller Catharina. Jeg tar med meg Thara videre hver dag gjennom Thira, noe som gjør det ekstra spesielt.

Catharina på Omas Thara. Foto: privat.

– Omas Thara ble født i en steinrøys på Jæren og har vært i mammas eie siden den gangen, sier Catharina og forklarer videre: Det er min mor og trener Connie Carine Lorentzen som red henne opp, og nå gjør jeg det samme med hennes datter igjen. Omas Thara som nå lever sitt pensjonistliv har også en 4 år gammel sønn ved navn Thayo de Lorentzia som er min prins. Han går sine dager i lett arbeid med litt frie tøyler hvor vi fokuserer på glede og vekst. Han trenger mye fri for å vokse og derfor er han ikke tatt ut i noen unghestklasser enda. Jeg vil ikke presse han mer før han selv føler han er klar for å se litt mer av verden. Alle hester er forskjellige så selv om jeg ønsker å ta han med ut, må jeg smøre meg med tålmodighet så jeg satser på å være ute med han i 2022.

Omas Thara har nok et avkom. Her er Catharina på den 4 år gammel sønnen ved navn Thayo de Lorentzia. Foto: privat.

– Ridd har jeg gjort siden jeg lå i magen til mamma, sier Catharina. Jeg startet å konkurrere da jeg var seks år gammel, og har vært på satsningsgruppen/landslaget siden jeg var 12. Med det har jeg enorme mengder med erfaring som er noe jeg trenger den dagen jeg skal opp midtlinjen i OL – som er en drøm! Mamma er og har vært min klippe hver eneste dag. Hun startet med hest i tidlig alder og flyttet til England for å utdanne seg innenfor hest. Hun har mange elever som har medaljer fra ponni til Grand Prix, NM, Lag-NM, Nordisk og EM. I det daglige hjelper mamma alle slags ryttere, uansett nivå. Jeg føler meg virkelig heldig som har en så dyktig mor og forbilde. Sammen skal vi nå suksess i vårt berikede liv med hest som vi brenner for. Det er råkult synes jeg. Vi løfter hverandre opp og diskuterer daglig hva som kan gjøres bedre. 

Omas Thara med sin datter Thiara de Lorentzia e. Blue Hors Zack x Omas Lemond.
Foto: privat.

Tilbake på konkurransebanen

– Første helgen i september var vi på Nes, og dette var mitt andre stevne etter tre års pause fra konkurransebanen, forteller Catharina. Det føltes fantastisk å være i miljøet «stevneplassen» igjen! Det å bli kjent med nye ansikter og ønske hverandre lykke til. Å være glad på andres vegne av deres ritt, lytte til eventuelle utfordringer og til og med komme med tilbakemeldinger for å inspirere til videre trening. Det er bare så kult å være tilbake! Det var mye fine opplevelser denne helgen på Nes med nydelig vær, fine hester og folk. Foredrag, clinic og flinke folk som arrangerer. Nå er det bare å trene videre til nye stevner. Thiara og jeg skal sette kursen mot Grand Prix, så det blir spennende. Veien fra hesten blir født til den er ferdig utdannet Grand Prix-hest er en utrolig kul reise hvor hver eneste dag skal nytes, avslutter den ambisiøse 29-åringen.