Gina Wiig: Tre seire på Nes

Helgen 3-5 september var jeg og konkurrerte på Nes Ridesenter. 

Av Gina Wiig/Foto: privat.

Denne gangen hadde jeg med meg 3 hester. 7 år gamle Joshua som jeg har hatt i trening i to måneder. 6 år gamle Dima som jeg red når hun også var 4, men så har hun fått føll i mellomtiden. Og til sist min egen Shadow på 8. 

Joshua som eies av Karina Wiik har tidligere vært mye spent på stevner, så planen var å gi han en veldig trygg og god runde lørdagen i LA:3 uten noe som helst press og håpe at han ville gå uten noen store feil. Det gjorde han og vi ble belønnet med 64,8% og vant klassen. Dagen etter red vi LA:4 og jeg bestemte meg for å prøve å gi litt mer gass, noe som virkelig ga uttelling og vi vant klassen igjen, men denne gangen med hele 75,8%! Jeg er så stolt av Joshua og veldig glad og takknemlig for at eier lar meg få ri denne fine hesten! 

Dima er en 6 år gammel hoppe etter San Amour som eies av Siri Smørdal. Hun fikk føll som 5års og kan derfor gå 5års klassene nå som 6-åring. Dima har ikke vært ute og startet siden hun gikk 4 års på Nes med meg i 2019, og første dagen så ble programmet preget av en noe spent hest, men vi ble likevel nr 2 med 74,2%. Søndagen var hun super! Vi fikk vist mye fint, og fikk veldig fine tilbakemeldinger av dommerne. Å få 8,5 på ridbarhet og 8,4 på utviklingsmulighet var ekstra stas. Vi stakk av med seieren med 81,2%! Denne hesten har jeg stor tro på og håper at jeg får muligheten til å utdanne den hele veien opp til Grand Prix. 

Shadow som er min egen har akkurat begynt å konkurrere på MA nivå. Dette var hans 3 stevne i år og han oppførte seg helt supert! Denne hesten har en litt spesiell fortid, og har ikke alltid vært så enkel, men nå begynner virkelig ting å løsne. Vi red alle dagene og fikk med oss en 3.plass i psg fredagen og vant både lørdag og søndag med henholdsvis 69% og 70%. Shadow håper jeg å ta med meg hele veien til Grand Prix og han viser allerede stort talent for både piaff og passage. 

Nes er et supert stevne, med erfarne og flinke folk som arrangerer! Ikke minst så er de utrolig flinke til å skaffe dommere! Jeg har startet på Nes så mange ganger og jeg kommer til å fortsette å starte der så lenge jeg har hester som går! Tusen takk for enda et supert stevne!