Jonas Elvebakk: Klar for EM-debut

– Det er kjempestort bare å være med, sier Jonas Elvebakk, som er klar for årets Europamesterskap i Hagen.

Foto: Dressur Så Klart/Line Moen

– Målet har vært å kvalifisere til EM, og det er gøy at man fikk det til, forteller Jonas, som har tilbragt den siste uken i Danmark med Citta hos Daniel Bachmann Andersen. – Vi har fått trent bra og har hatt en god oppladning til mesterskapet. Så forutsetningen for å prestere og gjøre mitt beste er tilstede, sier Jonas. Dette er det første store mesterskapet jeg er med på som seniorrytter. Forventningen er at jeg håper at jeg kan prestere opp mot mitt beste, og jeg synes hesten er kapabel i mange øvelser som kan gi oss gode poeng. Citta føles fresh og fin, og føles tryggere i øvelsene. Hun begynner å bli litt mer rutinert på Grand Prix-øvelsene. Hun kan tidvis være litt vanskelig i en stevnesetting hvor hun kan bli litt heit og spent, så utfordringen er å holde henne rolig men med nok energi. Så jeg håper at alt henger sammen, at man ikke har for mange feil, at hun er rolig og ridbar under mesterskapet. 

Min egen konkurrent

– Jeg gleder meg masse, sier Jonas. Så jeg får bare holde hodet kaldt, ri bra og ikke ha feil, så tror jeg det kan gå fint. Jeg er min egen konkurrent. Det er såpass vanskelig med veldig mange ryttere som kommer til start, halvparten fra OL, så det er tøft nok konkurransemessig. I dag går ferden mot Hagen. Mandag er det vet.sjekk, også er det start tirsdag eller onsdag. -Kan jeg prestere opp mot sitt beste så er jeg fornøyd jeg, avslutter EM-debutanten, som er på vei til Tyskland.