Anine Mørch-Aas: Gøy å være Norgesmester igjen

– I dag var han bare helt rå, sier Anine Mørch-Aas, som med sin firebente makker, Maserati, sørget for å ta gullet hjem i Norgesmesterskapet for unge ryttere. 

Norgesmester for unge ryttere 2021 er Anine Mørch-Aas og den 16 år gamle vallaken Maserati e. Metall x Purioso. Foto: Helene Gjerde Aamdal.

Ny personlig beste

I søndagens kürfinale sørget Anine og Maserati for ny personlig beste. – Jeg har aldri hatt en så god ridefølelse som jeg hadde i finalen i dag, forteller Anine. Maserati var så fremover og vi hadde fin flyt og innkasserte flere 9-tall. Det er sjelden jeg kan smile under et program, men i dag kunne jeg kose meg og smile gjennom hele küren! Dommerne var også godt fornøyd og belønnet ekvipasjen med 77,225 %. – Det var deilig å få uttelling og godt betalt når det føles så bra. Det har vært en helt kanon helg, sier Anine, og konkluderer med at uten sitt fantastiske team hadde det ikke latt seg gjøre.-  Min trener, Tine Øie, er min klippe og rett og slett helt fantastisk! Og selvfølgelig mamma og pappa som alltid stiller opp. Det er gøy å være Norgesmester igjen, smiler en fornøyd ungrytter. 

Det ble gull til Anine Mørch-Aas (Solberg Rytterklubb), sølv til Heidi Christin Elvenes (Skedsmo Rideklubb) og bronse til Siri Thelle Tønnesen (Tanum Rideklubb). Foto: Helen Gjerde Aamdal.

Sølvmedaljen gikk til Heidi Christin Elvenes og den 11 år gamle vallaken Rio da Carma e. Skovens Rafael x Jaguar som oppnådde en total på 214.776 poeng. Bronsemedaljen gikk til Siri Thelle Tønnesen og den 11 år gamle vallaken Bonifatius e. Belissimo M x Abanos med 209.649.

Resultatene finner du her: https://online.equipe.com/en/class_sections/606353