Gull til Emma

I år som i fjor var det en nervepirrende finale mellom Emma Løkken og Sondre Torp Kristiansen i ponni kat. I, men Emma hadde nervene under kontroll og leverte et flott kürprogram som holdt til gull.

Gull til Emma Løkken (Oppdal Hestesportklubb), sølv til Sondre Torp Kristiansen (Solberg Rytterklubb) og bronse til Mira Antonsen Hjelle (Moldegaard Ryttersportsklubb) i ponni kat. I. Foto: Helene Gjerde Aamdal.

– Flash har vært veldig fin, forteller Emma, om den 11 år gamle velgående ponnihoppen. Første dagen i mesterskapet hadde vi en super runde og kunne innkassere førsteplassen med hele tre 9-tall på protokollen. Andre dagen red vi på en annen bane hvor alt lå litt tett på. Vi ble litt spente begge to, fikk to store feil og en andreplass i andre avdeling. Dermed var det duket for en spennende finale. 

Spennende finale

– Det er gøy med litt spenning, sier Emma. Etter lørdagens andre avdeling skilte det kun 0.01 prosent mellom meg og Sondre. Men det gjorde at jeg red enda bedre i dag! Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å beholde roen før start i dag, og ikke legge så mye press på meg selv som jeg pleier å gjøre til vanlig. Jeg liker å ri sist, ler hun, det er gøy å være siste ekvipasje inn og «steal the show». Vi viste den beste küren vi noen gang har prestert sammen, og det var veldig gøy å få så bra prosent (76,790 %) på et kürprogram som jeg har laget selv, avslutter den nykårede Norgesmesteren for ponni kat. I.

Emma tok over den 11 år gamle hoppen JDJ´s Flash e. Anjershof Rocky x Valentino i januar 2021, men klarte likevel å forsvare gullet fra sist år! Foto: Une Susrud.

Emma Løkken og JDJ´s Flash endte med en total på 224.181 poeng. Sølvmedaljen gikk til Sondre Torp Kristiansen og Filur af Grønagergård som oppnådde 220.493 poeng, og bronsemedaljen til Mira Antonsen Hjelle og Herikos Bredager med 208.784 poeng.

Resultater finner du her: https://online.equipe.com/en/class_sections/606352