De første Norgemesterne 2021 er kåret

– Det var virkelig kjempegøy og jeg er så stolt av hesten min, sier Anniken Hals som på Centano red hjem gullet i seniorklassen. Kirsten Kristine Vik og Peppermint sørget for gull i NM Paradressur Grav V. 

Lørdag ble det delt ut gullmedaljer på Haugaland Hestesport Arena: Kirsten Kristine Vik/Peppermint i NM Para Dressur Grad V, og til seniorrytter Anniken Hals og Centano.
Foto: Ine Susrud.

Det ble seier til Anniken alle dagene i mesterskapet. – Vi hadde en trygg runde på torsdag, og fredag var hesten på jobb men det var ikke rytteren. Jeg var nok på en annen planet, og følte at jeg var to steg bak og var ikke tilstede i det hele tatt, forklarer Anniken. Men på finaledagen toppa det seg. – Vi var et team hele veien! I dag hadde vi et fint travprogram med fin flyt. Det snek seg inn en feil i 2´erne, men jeg var veldig fornøyd med 1´erne og piruettene i galopp programmet. Annikens nye kür ble belønnet med 73,355 %. Med tre seiere oppnådde ekvipasjen en total på 208.577 poeng. – Jeg fikk flere gode tilbakemeldinger etterpå, så jeg føler at jeg har gjort en inntrykk, sier den nykårede Norgesmesteren. Planene videre er å bli sterke Grand Prix. – Vi har noen svakheter som vi må jobbe videre med, og drømmen er å ri flere internasjonale stevner, avslutter den nykårede Norgesmesteren for senior.

Gull til Anniken Hals og den 16 år gamle vallaken Centano e. Crelido x Come Back II fra Borge Rideklubb. Foto: Une Susrud.

Sølvet i seniorklassen gikk til Therese Bragstad og Double Donnerhall som endte med en total på 196.618 poeng. Bronsen gikk til Anniken Eide / Twilight med 192,677 poeng. 

Kirsten Kristine Vik og den 12 år gamle DV-hoppen Peppermint e. Hoftanz x Sandro Hit tok gullet i NM Paradressur Grad V. Foto: Ine Susrud.

Kirsten Kristine Vik på den velgående Peppermint tok gullet hjem i NM Paradressur Grad V. Med to seiere og en andraplasse endte ekvipasjen med en totalscore på  209.243 poeng. Sølvmedaljen gikk til Tonje Lundquist og Spender fra Bruråk Hestesportklubb med 201.900 poeng, og bronsen tok Rachel Viktoria Legreid/Tailormade Madonna fra Sørlandsparken Rideklubb med en total på 198.587 poeng.

Resultatlister finner du på : https://online.equipe.com/en/competitions/42822