Sol og samarbeid; Sommerdansen 2021 på Harstad Travpark

Dressur i nord; når Harstad Travpark og Harstad Rytterklubb samarbeider blir det tango. Kanskje ikke så fyrrig, mer klassisk, men flott blir det. Og når solen skinner over stilfulle ryttere og skinnende hester er det ekstra artig med dressur. 

Tekst og foto: Anne Mette Fjærli

Harstad Rytterklubb hevder å være verdens minste klubb. I hvert fall blant de minste. – Med en håndfull medlemmer må vi være smarte og strukturerte i planleggingen, dessuten har alle minst 3 roller, og da får vi det til, sier stevneleder Marianne Teigland, godt fornøyd med innsats og resultat. 

– Vi ønsker å bidra til at flere tør, satser, tar sjansen og starter dressurstevner. Det er motiverende å få tilbakemelding fra dommer, det gir noe konkret å jobbe videre med, og det bidrar til å styrke sporten og miljøet, sier Marianne Teigland. 

For å sjekke interessen kjørte klubben derfor en (helt uhøytidelig) meningsmåling på facebook; er det interesse for å sette opp en lukket klasse i Lett C? Og er det kanskje til og med interesse for Lett D? 

Stevneleder Marianne Teigland på vei til premieseremonien med rosetter.

– Vi hadde håpet å få noen fra travmiljøet til å starte. Vi samarbeider jo med Harstad Travpark og det hadde vært veldig kjekt. Og det klarte vi. Vi fikk til og med ett nytt medlem i klubben pga at vi satte opp Lett D, forteller stevnelederen fornøyd.

Det nye medlemmet er Miriam Johannessen og hun og hennes varmblodstraver Thai Apollo danset seg gjennom dressurprogrammet og fikk 71% i debuten.  

– Samarbeidet mellom travsporten og ridemiljøet og muligheten for å starte Lett D var de to avgjørende elementene, sier Miriam Johannessen, som var veldig fornøyd med dressurdebuten til varmblodstraveren sin.

Hannah Hammernes fra Fauske Kjøre- og Rideklubb hadde reist lengst, og vant klasse LA med sin Hieronimius både lørdag og søndag

Dommer Charlotte Moen besøkte Travparken for første gang og var imponert over fasilitetene. – Her er jo alt, dere mangler bare ridehus og større utebane. Med det på plass hadde det vært mulig å arrangere større stevner på lands- og elitenivå her.

Moen jobber til vanlig på Andøya Flystasjon, er dressurdommer II, og stiller gjerne opp på stevnene i regionen. Heldigvis. For det er ikke mange dommere på dette nivået i nord.

Stevnet ble gjennomført første helgen i juli og gikk over tre dager. 33 ekvipasjer stilte til start fra 7 forskjellige klubber. Reisetid mellom den nordligste deltakende klubben Midt Troms og omeng Hestsportklubb, og Fauske Kjøre- og Rideklubb som var den sørligste klubben er rundt 8 timer. 

Samarbeidspartner Harstad Travpark vannet og preppet banen

Harstad ligger midt i landsdelen og midt i landsdelens tettest befolkede region, det er dermed et praktisk møtested for hele hestemiljøet. 

Harstad Rytterklubb bruker Harstad Travparks arena som hjemmebane når de arrangerer stevner. Fasilitetene er uten tvil landsdelens flotteste, og klubben drømmer om å samle hestemiljøene i regionen, både trav og ridning, om et felles krafttak for sporten med utvidelse slik at også ryttersporten kan bruke anlegget hele året. 

Helt i tråd med Moens spontane utsagn er det større ridebane og stort ridehus på området som er drømmen; det ville styrket hele hestemiljøet i Nord-Norge. 

Neste stevne på Harstad Travpark i regi av Harstad Rytterklubb er Septemberdressuren 18.-19. september.

Fornøyd ponnirytter; vinner av Lett B ponni søndag: Emma Lambertsen på Børset Rasken fra Skånland Stall og Rideklubb

Sjekk resultater fra Sommerdansen 2021 på equipe.no