Programtrening på Tanum

Jeg heter Julie Fonnes og rir for Tanum Rideklubb på ponnien Charlize. Jeg vært med på programtrening i dressur på Tanum Ridesenter. 

Programtrening på Tanum. Foto: Dressur Så Klart/Elizabeth Farbrot.

Av: Julie Fonnes

Klubben vår har arrangerert tre programtreninger i slutten av mai med dommerne Gunn Skovholt og Nina Hirsch. Jeg har ridd for Gunn i dag med ponnien min Charlize i klasse LA3. Det har vært veldig gøy og lærerikt. Først red jeg gjennom programmet og deretter fikk vi god hjelp og tilbakemeldinger av Gunn. 

Jeg er 15 år og har hatt Charlize i nesten ett år. Hun kommer fra Følle Strandgaard i Danmark og er en tysk sportsponni på ni år. Etter at min gamle ponni Eros VI brått ble pensjonert i mai i fjor kjøpte vi henne faktisk usett og vi har brukt dette året på å bli godt kjent. Charlize er en supersøt og snill ponni, men hun er veldig følsom og vár. Det har tatt litt tid å ri seg inn på henne, men nå fungerer ting bra mellom oss og vi gleder oss til stevner. 

– Jeg vil anbefale alle som har mulighet til å bli med på programridning, sier Julie Fonnes. Foto: Dressur Så Klart/Elizabeth Farbrot.

Det har vært mange restriksjoner i koronatiden, så det er gøy at arrangementer kommer i gang igjen. Klubben har tatt gode hensyn til smittevern. Vi har ridd ute, vi har holdt god avstand, det har vært faste skrivere med skillevegg i dommerboden blant annet. 

Programtreningen har vært veldig populær og nesten alle på stallen er med. Dette er ryttere på alle nivåer, fra LC til VB. Programtrening er en fin forberedelse til stevner og tilbakemeldingene fra dommerne er kjempefine å ta med seg videre. Jeg vil anbefale alle som har mulighet til å bli med på programridning!