Jens Lasse Dokkan og Ann Cathrin Lübbe tatt ut til Paralympics

Olympiatoppen har tatt ut paradressur-rytterne Jens Lasse Dokkan og Ann Cathrin Lübbe til Paralympics i Tokyo 24. august til 5. september.

190823 Rotterdam. Jens-Lasse Dokkan, NOR och Aladd.in i paradressyren med hjälp av Mette Klose Nielsen. Photo: Roland Thunholm Code: 718 35

Jens Lasse Dokkan og hesten Aladdin, som representerer Hasle Hestesportsklubb, har vært i topp tre i alle konkurranser han har deltatt i årene 2019-2021. I 2019 tok han to gull under EM i Rotterdam. Rutine og stabilitet er nærmest 60-åringens mellomnavn – og denne grad I-rytteren er nå den eneste innen paradressuren som har vært med ved samtlige Paralympics siden Atlanta i 1996. Per dags dato er Jens Lasse nummer fem på verdensrankingen.

Ann cathrin Lübbe og La Costa Majlund.
Fotograf: Søren Jul Lamberth/Aller Foto & Video

Grad 3-rytteren Ann Cathrin Lübbe har vist sterke prestasjoner i 2020, og en stigende formkurve sammen med sin nye hest La Costa Majlund. Ann Cathrin, som har sine røtter på Stange og som representerer Hammerfest Rideklubb, har en medaljerik fortid i paralympisk sammenheng, blant annet med gull i 2004 og 2016. Medaljene er mange også fra andre mesterskap som EM og VM.

Både Jens Lasse Dokkan og Ann Cathrin Lübbe er bosatt i Danmark.

Sist helg deltok begge disse ekvipasjene ved det internasjonale para-stevnet i nederlandske Kronenberg, der store deler av verdenseliten var på plass.

Jens Lasse Dokkan tok tre individuelle tredjeplasser, og det norske laget – der også Hege Størseth deltok – tok en imponerende tredjeplass.

Hege Størseth og Hønnerups Force
Foto: Roland Thunholm

Hege Størseth med hesten Hønnerups Force fra Trondheim Rideklubb vil være Norges Rytterforbunds reserve til Paralympics.

Pressemelding: NRYF