Flotte prestasjoner under Nordisk i Vallensbæk

Det norske laget tok sølv i Nordisk denne helgen.

FH rytterne er denne weekend i Vallensbækk, utenfor København og deltar i Nordic Championship.Sportsrideklubben i Vallensbækk er for femte året på rad arrangør for dette stevnet som i år også er åpent for alle nasjoner. Norge tok sølv i lag konkurransen til Nordisk Mesterskap, samt at Marianne Muri slo til med et individuelt sølv.

Kamilla Strømsnes og Jens Lasse Dokkan.

Anne Cesilie Ore / Hockey’s Son tok individuelt sølv i grad 3 og Jens Lasse Dokkan / Lacour individuelt sølv i grad 1b. 50 ryttere har deltatt fordelt på 11 nasjoner.

Tekst og foto: Tor Lübbe

Norge stiller med totalt 5 ryttere. Kamilla Strømsnes / Amazing  Søndergård og Marianne Muri / Donovan rir i grad IV. Anne Cecilie Ore / Hockey’s Son og Karine V. Hestholm / Jesper rir i grad III. Jens Lasse Dokkan / Lacour rir i grad Ib.

Fjorårets vinner av grad IV, Ann Cathrin Lübbe / Zanko har valgt og ikke delta på grunn av Zanko’s reiseprogram resten av året.

Kamilla Strømsnes er 17 år og debutant som representasjonsrytter. Hesten Amazing Søndergård har hun kun ridd i to måneder og det var derfor stor spenning til hvordan de ville klare presset på en internasjonal arena. Det klarte de med glans og kunne stolt stille på premie udeling som nr. 5 med hele 67,54%.

Anne Cecilie Ore og Marianne Muri

Marianne Muri har også ny hest i år. Donovan er en ung vallak og de har kun startet noen få stevner sammen. Marianne red et pent, men noe forsiktig program og ble belønnet med 65,38% og første uplasserte av totalt 16 ryttere i klassen.Klassen ble vunnet av Henrik Sibbesen, Danmark, med 70,75%.

Anne Cecilie Ore red sin Hockey’s Son til over 63% i grad III og ble plassert som nr. 3. De red et meget stabilt og godt program, men det snek seg inn noen feil som kostet dyrt og her håper vi det er mer å hente de neste dagene.

Karine V. Hestholm

Karina V. Hestholm som også starter grad III hadde i dag noen problemer med å holde sin Jesper helt konsentrert om oppgaven. De red også et pent program, men Jesper’s lyst til å se seg litt omkring førte dem utenfor plassering i dag.

Jens Lasse Dokkan med sin Lacour red et meget godt program i grad 1b og ble belønnet med 68,64% og 2. plass. En liten misforståelse mellom Jens og Lacour kostet antaglig seieren som gikk til Stinna Tange Kaastrup, Danmark, med 69,82%. Dagen i dag startet med regn, så sol og til sist regn igjen. Marianne Muri tok sølv individuelt i grad 4.