Sesongstart på Evenskjer

Været viste seg fra sin beste side på stevnets første dag. Foto: Harald Harnang.

Foto: Harald Harnang og Cecilie Vangen.

Skånland Stall og Rideklubb har denne helgen arrangert sitt første stevne siden før Corona pandemien brøt ut. Klubben har anlegget sitt bare 1 time og 45 minutter i flytid fra Gardermoen. På Evenskjer i Tjeldsund kommune har klubben med drøyt 150 medlemmer sin store fine utebane, en mindre utebane, ridehall og stall.  

Denne helgen var det D-stevne i dressur som stod på programmet. Pga usikkerhet med coronasituasjonen ble det planlagt stevne på ganske kort varsel. Likevel var det nesten 40 ekvipasjer påmeldt og ca 110 starter fordelt på to dager. Det gjorde at hele stevnet og arrangementet ble oversiktlig og fint i forhold til smittevern. -Vi har hele tiden hatt stort fokus på det, med bruk av munnbind når nødvendig, sprit tilgjengelig, ekstra renhold og smittevernhensyn i kafeen, sier stevneleder Martine Martinsen.

Anisha Maria Giæver Harnang og Langedrags Pilgrim red LC og LB under helgens stevne.

Klubben er en relativt liten klubb med stor aktivitet. Vanligvis arrangerer Skånland Stall og Rideklubb flere store stevner i løpet av sesongen i både sprang og dressur. -Vi har aktivitet hele året med rideskole, rideleir på sommeren, tilrettelagt ridning i mange former, samarbeid med både en rusklinikk og den lokale folkehøyskolen. Luftforsvarets nye operative kampbase som er under oppbygning på Evenes har også benyttet seg av ridetilbudet som klubben tilbyr, ved at vernepliktige får et velferdstilbud gjennom ridning.

-Vi har mange flinke trenere tilknyttet klubben både i sprang og dressur. Oftest har vi treninger to helger i måneden med innleid instruktør. I tillegg har vi klubbtreninger innimellom, dette med egen ridelærer og lokale instruktører. Utover dette arrangerer vi Juleshow, Halloweenhopping, banehopping og programtreninger på anlegget jevnlig, forteller Martine.

Det er stor dugnadsånd i klubben. Dette kom godt til syne når railen skulle bygges om.

Klubbens medlemmer er en god blanding av barn, ungdom og voksne hvor alle trives veldig godt i hverandres selskap og samarbeider godt. Skånland Stall og Rideklubb har et fint samhold i klubben, miljøet og heier hverandre fram i sporten.

Resultater fra helgens stevne finner du her: https://online.equipe.com/en/competitions/41084