Programtrening på Stall Øvre Hekseberg

Av: Oda Meyer Thoresen

Jeg eier hesten Oliver sammen med Janne T. Halstenshov, og sist helg var vi på programtrening på Stall Hexeberg. Jeg var så spent på alt. Har vært med både Pernille og Janne på stevner før, men det ble veldig annerledes når det ble min tur. Jeg fikk masse hjelp av Pernille på programmet i forkant, det var til stor hjelp. Det å stå opp tidlig ta på stevnetøy, sette opp håret, og gjøre forberedelsene med Oliver var også gøy. Jeg var ganske stolt hvor fine vi var begge to. Når vi dro av gårde hadde jeg masse sommerfugler i magen. Jeg var spent, nervøs, men gledet meg veldig. Pernille hjalp meg på oppvarmingen og det var betryggende. Alle på Hexeberg var veldig hyggelige mot meg. Det var koselig, og ble litt mindre nervøs da.

– Jeg grugledet meg virkelig, forteller Oda på 14 år. Foto: privat.

Når jeg red å dommeren blåste i fløyta tenkte jeg at dette går fint og at jeg liksom var på trening. Jeg gjorde noen feil og Oliver fattet feil galopp. Jeg husker egentlig ikke så mye fra resten bortsett fra at det var gøy. Det beste med programtreningen var at dommeren kom og snakket med meg om hva jeg syntes om hva jeg var fornøyd og misfornøyd med. Vi var ganske enige. Så hjalp han meg med de øvelsene jeg ikke fikk til så godt. Øivind sa at det alltid skjedde noe på stevnet som aldri skjedde hjemme. Det var helt vanlig. Oliver fattet nemlig feil galopp og det pleier han aldri gjøre hjemme. Dommeren var veldig hyggelig og hjelpsom. Dette var en lærerik dag som ga mersmak. Planlegger å dra på stevne snart.

Oda Meyer Thoresen på 14 år og hesten Oliver. Dressur dommer
Øivind I .Ødemotland. Foto: privat.

Tusen takk til Oliver, som hjalp meg rundt, og gjorde meg trygg. Til Janne som hjelper og stiller opp og lar meg få ri han. Uten super mammaen og pappaen min hadde det jo ikke vært mulig, som alltid stiller opp. Treneren min Pernille Høistad som beholder roen og har tro på meg.  Den herlige vennegjengen på Stall Uller som heier på oss.

Og når jeg så at Janne skrev dette Facebook – da ble jeg rørt og veldig stolt:
Veldig stolt av kjæresteparet Ollis og Oddis som i dag har ridd sitt aller første dressurprogram for dommer Øyvind, som med sin utrolig behagelige væremåte og pedagogiske veiledning trygget paret til en fin gjennomføring. De fikk 64.8% ⭐⭐⭐ Tusen takk til Nedre Romerike Hestesportsklubb