FEI avlyser europeiske stevner i mars på grunn av virusutbrudd

Alle internasjonale stevner i 10 europeiske land er blitt avlyst med øyeblikkelig virkning frem til 28.mars på grunn av det aggressive herpesutbruddet som akkurat nå er aktuelt i blant annet Valencia i Spania. Foruten utbruddet på stevneplassen i Valencia er minimum tre andre europeiske land også rammet av utbrudd. 

FEI avlyser alle stevne ri mars måned grunnet virusutbrudd. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

– Avgjørelsen gjelder alle FEI-disipliner, men for å forhindre at et stort antall hester som allerede har konkurrert ved flere stevner blant annet i Italia og Belgia, som har vært i gang i flere uker, får disse spesifikke stevner lov til å fortsette som individuelle bobler. Det er med betingelsen for at ingen nye hester får adgang til stevnene, og at ingen tester positivt for EHV-1, melder FEI i en pressemelding og fortsetter: 

– Stevneplassene i Vejer de la Frontera, Vilamoura, Sin Giovanni in Marignano og Gorla Monroe vil ha strenge protokoller, og flere FEI veterinærer på stedet. Hestene har kun lov til å forlate disse stedene når de har et offisielt sunnhetssertifikat fra de lokale veterinærmyndighetene. Alle hester som forlater stedene uten denne dokumentasjonen, blokkeres i FEI-databasen. 

Olivia Nova i Spania har allerede underrettet FEI at de avlyser resten av deres planlagte stevner i den kommende tid, og Opglabbeek i Belgia har meddelt at de avlyser deres stevner i mars. En rekke land, blant annet Frankrike, har allerede annullert deres stevner for å minimere smitterisikoen. 

Avlysningen av stevner gjelder for tiden for Frankrike, Spania, Portugal, Belgia, Italia, Østerrike, Polen, Holland, Tyskland og Slovakia, og er truffet i overensstemmelse med FEI´s generelle forskrifter. 

– Det har ikke vært en lett avgjørelse å avlyse alle stevnene, særlig etter den i forveien store forstyrrelse av FEI-kalenderen som følge av Covid-19, forklarer FEI´s generalsekretær Sabrina Ibánez, og fortsetter:

– Dette herpesutbruddet er sannsynligvis det verste som vi har hatt i Europa på mange tiår, og våres beslutning er basert på den klare identifiserte risikofaktor. 

FEI anbefaler også de påvirkede land å avlyse deres nasjonale stevner i perioden. Se hele pressemeldingen her: https://inside.fei.org/system/files/FEI%20cancels%20European%20mainland%20events%20due%20to%20EHV-1%20neurological%20form_1March2021.pdf?fbclid=IwAR2IMFXFglIs2vBqCI4WoCXpEJNIWu6eUUlZihGWITIJsdheRZePGcBFWf4