Fargevalg

Våren begynner å nærme seg, og forhåpentligvis vil snart sesongen være i gang og vi alle kan ut å konkurrere igjen. Men har du tenkt til å anskaffe deg en ny stevnejakke før sesongstart? Usikker på hvilke farger som er lov?

Ridejakke og frakk: Svart, mørk blå eller annen hel mørk farge. Kanter i kontrastfarger er tillatt. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Av Charlotte Moen

Krav til farger står det spesifikk om i KR IV §425 f)

Hvis du konkurrerer på utvidet klubb- eller distrikt stevner opp til og med LA kan du selv velge om du ønsker å ri med jakke i det hele tatt. Altså trenger man ikke stevnejakke, men det er å foretrekke med tanke på helhetsinntrykket og et krav senere. Men dette er en grei ting å huske på hvis du akkurat har tatt grønt kort kurs og løst lisens for første gang. Det koster å konkurrere og du har kanskje ikke bestemt deg for at konkurranser er helt din greie, så trenger du altså ikke kjøpe deg en stevnejakke med det første. 

Viste du at ved dårlig vær så kan Overdommer innvilge at du kan konkurrere med en lett regntett jakke? Dette gjelder også hvis det er svært varmt, her kan OD tillate at rytteren rir uten jakke. Heldigvis er det sjelden vi opplever svært høye temperaturer her i Norge, og programmet er bare av en viss varighet.

Men når du derimot har begynt å tenke på å delta på høyere nivå enn LA, eller delta på Land- og Elite stevner er det et krav til farge på ridejakken/ridefrakken:

KR IV §425 f) Sier følgende om farge:

Ridejakke og frakk: Svart, mørk blå eller annen hel mørk farge. Kanter i kontrastfarger er tillatt.

Ønsker du å lese mer om farger kan du se på FEIs veileder: Art 427 – Approved dress colours