Hesten har redda livet mitt!

Det sier Anita Johannessen som har vært rusavhengig siden barndommen. Hun er en av utøverne som er med i dokumentarserien «Petter Uteligger: Idretten skaper sjanser» som starter på TV2 i kveld. Petter Nyquist har fulgt mennesker som har rusutfordringer eller psykiske problemer, og som bruker idretten til å skape seg et bedre liv. 

Takket være «Idretten skaper sjanser» og Tune Ridesenter har Anita fått en helt ny start på livet. – Jeg har veldig lyst til å kjøpe meg en fjording, sier Anita. 
 Foto: Dressur Så Klart/Line Moen. 

Anita var en av seks personer som fikk tilbud om å være med i prosjektet i mai 2019. Målet var å tilby mennesker med rusavhengighet eller psykiske problemer en mer meningsfull hverdag med idrett, mestring og et sunt fellesskap. 

– Hesten redda livet mitt, sier Anita. Det er noe av det morsomste og beste jeg har vært med på. Jeg trodde jeg skulle møkke, fore og pusse dem, men at jeg skulle komme opp på hesteryggen hadde jeg aldri trodd. Det er det beste som har hendt meg! Tiden med rus er forbi, og Anita er nå i stallen 6-8 timer hver eneste dag. 

– Anita er en ryddig og pålitelig dame, sier Gina Lindbæk Hansen, som er daglig leder på Tune Ridesenter. Hun er en stor ressurs, og har stor omsorg for dyr og mennesker. Vi er så fornøyd med Anita at hun nå har fått deltidsjobb hos oss i stallen. 

Vil du se dokumentarserien så slå på TV2 i kveld kl. 22.15