Satser på rekruttering i Andøy Rideklubb


Andøy Rideklubb er en liten rideklubb lengst nord i Nordland på vakre og værharde Andøya.

Med dugnadsinnsats og Spleis har klubben skaffet ledlys på ridebanen, som gjør det mulig å ri i mørketiden. Foto: privat.

Av Malin Lyngra Barosen (Leder i Andøy Rideklubb).

Klubben ble stiftet i 1989 og har 24 medlemmer. Etter mange år med lite aktivitet har vi de siste årene fokusert på rekruttering og aktivitet i rideklubben. Hos oss er alle velkomne uansett gren eller nivå. Vi ønsker å gi et tilbud til alle som ønsker å ri, men det er utfordrende da klubben ikke har egne hester. Når klubben har aktivitet er det privathester som blir brukt. Drømmen er rideskolehester og ridehall!

Trolig en av Norges minste rideklubber, men fantastisk utsikt har de! Foto: privat.

Aktiviteten og interessen rundt hest og ridning har økt, og i løpet av de siste to årene har vi restaurert ridebanen og fått nye ledlys. Nye lys gir oss mulighet til aktivitet også i mørketiden. Dette har vært mulig med dugnadsinnsats og Spleis.

Klubben har en aktiv konkurranserytter, Cornelia Lyngra Barosen, som rir for Line Moen en gang i måneden på Sæteråsen Stall og Rideskole i Harstad. Foto: privat.

Allerede andre helgen i januar hadde klubben sin første klubbtrening med Charlotte Moen, som for tiden jobber på Andøya Flystasjon. Det var veldig populært, og vi er utrolig heldige som nå kan få undervisning og programridning her i klubben. Nå satser vi på faste treninger og vi håper flere blir med på timer fremover. 

Foto: Lill Jorunn Nystad og Malin Lyngra Barosen