Helt enestående!

JJ Horses stilte med tre hingster til forbesiktigelsen i Dansk Varmblod, og alle tre gikk gjennom det første nåløyet! Det er rett og slett enestående!

Det er ganske enestående at en liten oppdretter fra Norge får med seg hele 3 hingster til kåringen. – De fleste er veldig fornøyde med å få med en, sier Ole Jørgen Jørgentvedt fra JJ Horses. Her med JJ Spencer etter Secret x Deemster. – De to sønnene vi har etter Secret er veldig fine og helt fantastiske å jobbe med. De virker som de har et veldig godt temperament, sier Ole Jørgen. Mor til JJ Spencer er JJ Dolche Gabbana. Foto: privat.

Med de forsamlingsrestriksjonene som for tiden gjelder i Danmark har dommerne flyttet seg rundt på 37 forskjellige steder for å se hingstene både på Jylland, Skjelland og på Fyn. Med god velvilje fra både hingsteholderne og dommerne har det lykkes dem å gjennomføre forhåndsbesiktigelsen. I alt ble det tatt ut 37 dressurbetonte hingster som går videre til Dansk Varmblods hingstekåring, som etter planen skal gå bli avholdt på Vilhelmsborg i uke 10. 

Møllegårdens Fleurie ble innkjøpt på Eliteføllauksjon og han er etter Blue Hors Fifty Cent x Onassis, og han har et veldig godt temperament. Foto: privat.

Godt forberedt

– Hingstene har stått i Danmark hos Hesselhøj siden midten av oktober, forteller Ole Jørgen, som selv begynte å jobbe med hingstene allerede i starten av august etter de hadde vært på beite. Det er litt arbeid som skal legges ned for å forberede hestene til denne oppgaven. De var fortsatt mye ute, mens vi håndterer dem. De ble longert, fikk opp litt kondisjon så de hadde litt overskudd og var mentalt forberedt på oppgaven som ventet dem. Det er en lang reise med miljøskifte, og de klarer seg bedre når man har gjort litt jobb med dem i forkant, forklarer han. 

Den sorte hingsten Ravinas Sebastian er etter Secret x De Niro. – Dette er første årgangen til Secret, forklarer Ole Jørgen. Det er en hingst som markedet har fokus på, så det blir spennende å se flere sønner etter Secret. Foto: privat.

Overlat ingenting til tilfeldighetene

Å få hele tre hingster gjennom forbesiktigelsen vitner om godt arbeid. – Punkt én er at man må ha noen gode hester for å lykkes, sier Ole Jørgen. Hestene på passes på og ivaretas fra de blir født. Man må være nøye med foring, se til at de får det de skal og at de vokser jevnt og holdes i orden helsemessig. Overlat ingenting til tilfeldighetene. Man må samarbeide med de beste og ha et kontaktnett om man skal få det til. Hele avlssystemet er profesjonalisert og det er ofte de samme flinke folkene som produsere gode resultater med hestene sine. 

JJ Dolce Gabbana e. Deemster x Riccione er mor til JJ Spencer. Den flotte hoppen har selv vunnet Landschampionatet hele tre ganger, både som 4- , 5– og 6-års. Hun har også to avkom fra før som er solgt til USA, og gjør det veldig bra i sporten. Foto: privat.

Hingster uttatt til Hingstekåringen 2021 finner du her: https://varmblod.dk/DK/HINGSTE/Forbesigtigelse/Hingste%20udtaget%20til%20hingstekåringen%202021.aspx?fbclid=IwAR2v0g2oZDMXM1AXwIq7yvcCA-WyCkMapJzbcHsyrGeqmln-Wx_dWyrcwYs