Kald på beina?

Vinteren har kommet i vårt langstrakte land, og noen steder er gradestokken krypet godt ned i de blå. Mange av oss arbeider med hester, underviser eller har egen hest. Som oftest blir vi kalde og/eller våte på bena. Vintersko av god kvalitet koster ofte mye og i miljøene vi ferdes i gjør at kvaliteten går raskere ned enn ved alminnelig bruk. Men har du tenkt på noe så enkelt som fotposer?

Fotposer har en god og sklisikker såle som isolerer godt mellom skoen og det kalde underlaget. Foto: privat.

Av Charlotte Moen

Fotposer blir mest brukt på tur, men hva med å prøve dem over stallskoene? De holder føttene tørre og varme. Den nedre delen er vanntett, godt med mønster slik at det de blir stødige på glatta og enkelte typer har også et behagelig og mykt fôr. Men det beste er at det er en god og sklisikker såle som isolerer godt mellom skoen, og det kalde underlaget.

Disse fås kjøpt i fleste sportsbutikker og militære overskuddslager rundt om i Norge, i ulike materialer og prisklasser.

Tips: Kjøp 1-3 størrelser over vanlig skostørrelse, litt avhengig av hvilken type sko du har.