Minneord Baard Solberg Nilsen

Med sjokk, vantro og sorg mottok dressursporten beskjed om at Baard reiste til himmelen mandag 4/1-21. Hestesporten har mistet en god venn! 

Hvem var Baard? Baard var mye for mange! Han var selv aktiv på dressurbanen i flere år. Han var så morsom før han selv skulle ri ut på konkurransebanen. Han var nemlig alltid så nervøs. Ja så nervøs at han innimellom ikke kunne helt forstå poenget med hvite ridebukser. Han mente de burde være sorte. Fordi man stort sett følte seg i et sort hull med masse konkurransenerver før man selv skulle ut på banen. Typisk galgenhumor fra Baard. Baard, med sin vanvittige utstråling og sterke karisma. 

I tillegg var han dressurtrener. Han var et fantastisk og hjertegodt menneske! Han kunne være et fyrverkeri full av vakre farger… full av glæm og med sterk sans for det estetiske. Vi tror neppe det finnes en i sporten som var større fan av Burberry 😊. Han måtte oppleves for å kunne beskrives. Han ga av seg selv til enhver tid og som trener var han oppriktig engasjert i deg, og han ga virkelig alt for at de rundt seg skulle ha det bra. Han hadde et nydelig glimt i øyet og en flott evne til å «se» de rundt seg. Uansett hvordan han selv hadde det så klarte han å oppmuntre de han hadde rundt seg. 

For flere ponnibarn og ungdom ble han som en ekstra pappa. Han beskyttet dem som om de skulle vært hans egne barn.  Man hadde det fint sammen med Baard. Tungsinnet var tidvis tilstede, og Baard var åpen og ærlig om det. Uansett var lysglimtet der alltid, og smilet var aldri langt unna sammen med herlig galgenhumor og kjappe kommentarer. Han hadde den spesielle evnen at han som trener så hele ekvipasjen, både ponnien, rytteren og støtteapparatet. Han sjonglerte disse så det hele gikk opp i en høyere enhet. Godt humør, en fantastisk støttespiller, som alltid la alt til rette for at rytterne sine alltid skulle få prestere så godt som mulig på stevner, alltid «ja-hatten» på, og skapte en trygg ramme for rytterne som han hadde under sine vinger. Han tok vare på, oppmuntret, backet opp og jobbet for at rytternes drømmer skulle gå i oppfyllelse. Han kom alltid løpende med iskaffe før rytter skulle ut på stevnebanen og passet selvfølgelig på at rytter var «glæmmet opp» til alle kunstens regler. Han elsket dyr og mennesker og hadde det som best når han fikk omgi seg med både to- og firbeinte venner. Man kunne snakke med Baard om alt, og han var en person man kunne lene seg på. Uten hans støtte ville Ponnitiden aldri vært det samme.

Det er vondt å vite at Baard også hadde sine vonde utfordringer i livet. Som han selv var ærlig på. Han, som var så flink til å få alle andre rundt seg til å føle seg så mye bedre uansett hvor langt nede man var. Han viste så hjertelige følelser. Han gråt av glede når rytterne hans lykkes. 

Baard vil for alltid ha en helt spesiell plass i både sine ryttere og støtteapparaters hjerter og hos så mange andre i sporten. Vi er mange som føler en dyp takknemlighet for å ha vært beriket med Baard i vårt liv. Opplevelser og minner lever evig. Et fantastisk menneske, en veldig god venn og en god samtalepartner som vil bli sterkt savnet og aldri glemt. 

Baard – det er litt vanskelig å skrive «hvil i fred». Klart vi vil du skal hvile. Men – du er altfor ung til evig hvile – vi håper du er i en dimensjon der du har det godt, føler fred og at du også galopperer i full fart i himmelen. Vi vet du tar vare på alle våre firbeinte venner der oppe. Vi vet du elsket dem også! 

Martine, Tina og Morten Hahn. Silje Syrstad og Anne-Gina Fredriksen. Caroline E. Kjelsaas og Beate Ellingsen. 

Har du lyst til å være med på krans? 
Beate Ellingsen organiserer innsamling av penger til krans i forbindelse med Baard Solberg Nielsens båre/begravelse. Hun håper det er mange som har lyst til å være med på en siste ære til Baard ved å hedre hans minne med en felles krans der det på båndet vil stå: «Fra mange av dine venner i hestesporten»! Bilde av kransen vil komme ut på Dressur så klart. Det er håp om å få inn nok slik at det kan lages en krans formet som hestesko. I tillegg til vanlig bånd er det også ønske om å dekorere den med et Burberry bånd som er helt i Baards stil. 

Foto: Anne Gina Fredriksen.

Valgfritt beløp kan vipses til Beate Ellingsen, tlf 900 63 400 innen 18 januar kl 10:00. Dressur så klart vil motta bankutskrift for kontroll av at hele summen benyttes til hans begravelse, samt kvitteringer. Alle navn som bidrar vil listes opp og sendes til Baard etterlatte. Ethvert beløp mottas med stor takk. 

I forbindelse med begravelsen vet vi jo at det er begrensninger ifm covid19. Dersom noen kan tenke seg å ta på seg konkurranse klær og hjelm, og medbringe ridepisk, og stå «ære» utenfor med pisken løftet opp når kisten kommer ut så send en melding til Beate på julaften@online.no . Dersom det er interesse for det vil det undersøkes om dette er en gest som er forenlig med de etterlattes ønsker og tanker rundt begravelsen. Har tro på at Baard vil elske det ❤️