Når vannet fryser

Det kan være en utfordring å sørge for tilgang på vann i kaldt vær. Hestene drikker gjerne mindre enn de har behov for hvis vannet er iskaldt. Lite inntak av vann er uheldig for fordøyelsen, og kan medføre forstoppelse og kolikk. Men noen kreative løsninger finnes det om hesten din ikke har frostfri vanntilgang. 

Å sørge for tilgang på vann i kulda kan være en utfordring. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Wenche Lundberg har laget sin egen line termobar for å hindre at vannet fryser så lett. – Jeg har brukt to store bøtter i forskjellige størrelser f.eks 60 l og 90 l, forklarer Wenche. De må passe inni hverandre med minst 5 cm glippe i mellom.

Større glippe gir plass til mer isolasjon av isopor og byggskum. – Jeg har lagt isopor i bunnen på den store bøtta og på sidene i den minste. Sett deretter lille bøtta på plass i den store og sprut byggskum rundt mellom bøttene. Husk at dette utvider seg! Et tips kan være å sette en bøtte med vann oppi den lille bøtta så denne holder seg i ro, sier Wenche.

En liten termobar uten strøm så ikke vannet fryser så fort. Foto: privat.

-Har du hester som biter rundt på bøtta så kan det være lurt å bruke gaffateip rundt på toppen, slik at de ikke får i seg byggskum, råder Wenche. Lokket er en isoporplate som er litt større enn den største bøtta. For å gi litt mer isolasjon, har jeg valgt å sette på en isoporplate i samme størrelse som hullet på den minste bøtta. Til sist har jeg tatt gaffateip rundt på lokket slik at det ikke blir vått og ødelagt. 

Legg gjerne på en murstein om natta for å holde det litt tettere. Foto: privat.

Har du et godt tips du vil dele med andre, så mail oss gjerne: line@dressursaklart.no