Hestesko til støtte for ridehusbygging

På Sæteråsen Stall og Rideskole i Harstad sto endelig det etterlengtede ridehuset klart våren 2020. Ridehuset er først og fremst et resultat av målrettet og utrettelig arbeid av stallens eier, Anne-Rebekka Kulseng-Hansen. Venner og familie har bidratt med mange dugnadstimer, mange sponsorer har gått inn med støtte og Innovasjon Norge var med på laget. 

Inne i ridehuset henger det nå en samling sortlakkerte hestesko på veggen, alle med navn skrevet på. Disse hesteskoene symboliserer alle de som ønsket å gi et økonomisk bidrag til byggingen. Foto: Elisabeth Storvik Ingebrigtsen.

Flere privatpersoner tok også kontakt med ønske om å kunne støtte opp om prosjektet, uten å vite hvordan de skulle gå frem for å bidra. En av stallens oppstallører og styremedlem i venneforeningen Sæteråsens Venner, Linn Orre, kom over ideen med hesteskosalg hos Fjellregionens Ridehall. Venneforeningen tente kjapt på denne gode måten for venner, familie og hestesportentusiaster i hele landet å kunne støtte opp om prosjektet. Inne i ridehuset henger det nå en samling sortlakkerte hestesko på veggen, alle med navn skrevet på. Disse hesteskoene symboliserer alle de som ønsket å gi et økonomisk bidrag til byggingen.

Venneforeningen Sæteråsens Venner jobber for utvikling og aktivitet på anlegget, og sto for salget av hesteskoene. Det er nå solgt ca 50 sko som pryder veggen bak publikumsplass i ridehuset. Noen valgte å gå sammen som familie og kjøpe en sko, mens andre har slått på stortromma og kjøpt flere av skoene, som ble solgt for 1000 kr pr. stk. 

«Vi setter enormt pris på all støtte og hjelp vi har fått i forbindelse med realiseringen av dette prosjektet, og det er veldig stas å kunne ha et synlig symbol på veggen som hedrer våre gode hjelpere» sier Anne-Rebekka Kulseng Hansen.