Vi går for kvalitet

Møt Helle Mathiesen som med familien satset alle sparepengene, og kjøpte småbruk for å få kunne kombinere et godt hestehold med gode treningsfasiliteter. – Det var litt galskap, men vi har nå et fantastisk liv!

Inneholder produktplassering

Helle Mathiesen og familien satser alle sparepengene og har bygget opp et flott sted på Momoen i Høland. Foto: privat.

– Vi bodde i Oslo og hadde hest oppstallet på en turstall med store områder hvor hestene stod i flokk, forklarer Helle, men treningsfasilitetene var relativt dårlige. Datteren, Helena, begynte så med dressur og trengte bedre treningsforhold. Dermed ble det paddocker med størrelse på frimerker. Det irriterte meg at dette ikke kunne kombineres, og dermed begynte vi å se oss om etter andre muligheter. Det var dyrt å ha hester oppstallet på et stort ridesenter i Oslo, så vi måtte enten nedskalere hesteholdet eller gjøre noen endringer. 

En familiebedrift

Endringer ble det. Huset i Oslo ble solgt i 2017, og familien kjøpte et småbruk med liten stall og ridebane for en moderat sum på Momoen i Høland. Her har de bygget ny utebane på 20 x 60 med fiberunderlag. De har bygd på stallen med plass til 13 hester på boks, og laget en utegang med plass til 4 hester. Selv om mannen fortsatt jobber i Oslo, så er stedet en familiebedrift. – Vi gjør alt selv, og jeg har ikke sovet siden 2017, ler Helle. Ferie har det heller ikke blitt mye av de siste årene. Det nærmest vi har kommet er en uke på Biri i sommer, da det var Norgesmesterskap i dressur. 

Her settes hesten ut kl. 06 hver morgen og de kommer inn igjen kl. 20 både sommer som vinter. Foto: privat.

Plass for alle

– Her på stallen hos oss er det plass for alle, uansett hvordan hest du har, sier Helle. Her finnes det alt fra kaldblodstravere, åringer og hester med topp dressurstammer. Vi tilbyr noe alle har behov for uavhengig av gren og interesse, nemlig kvalitet. Her er alle velkomne.

Alle paddockene kan også kobles sammen om noen vil ha hestene sine i flokk, eller hesten kan ha sin egen paddock om det er ønskelig.  Foto: privat.

Kvalitet fra bunnen av

– Min visjon hele tiden er at vi kommer til å tjene på lang sikt på å bygge opp stedet med kvalitet fra bunnen av, sier Helle. – Det har vært store investeringer, men viktig for oss at alle hestene her blir tatt godt vare på best mulig måte. Vi har satt opp et ridehus på 20 x 60 m med limtrebuer i taket og med hvitt beiset tre. Vi er veldig stolte av det nye ridehuset som stod ferdig i oktober og det er god kapasitet i det. Alle paddockene våre er på et halvt mål hver. Alle paddockene kan også kobles sammen om noen vil ha hestene sine i flokk, eller hesten kan ha sin egen paddock om det er ønskelig.  Jeg var lei av å velge, så her har vi gjort det fleksibelt, sier Helle. Det er ofte uteområdene som lager begrensninger, så når vi bygde la vi opp til at det skulle være fleksibelt. Paddockene har også opplegg til elektriske vannkar så det er frostfritt vann hele vinteren.

-Hos oss får alle også tilbud om individuelle fôrplaner utarbeidet sammen med Karina Wiik fra Tophorse, forklarer Helle. Karina formidler Dodson & Horrell og gir alle anbefalinger etter hver enkelt hest sitt individuelle behov. Det er stor bredde i produktene og valgmulighetene, så her finnes det noe for alle typer hester. Vi får fôret levert rett hjem og har en veldig tilgjengelig og rask kundeservice. Her finnes det produkter for alle; enten de skal gå NM i dressur eller bare klippe plenen. Så her er det topp kvalitet!

Det nye ridehuset på 20 x 60 meter stod klart i oktober. Foto: privat.

Klar for Comebackcup

– Jeg skjønner ikke hva jeg drev med før, ler Helle. Vi trives så godt og vi har meningsfylte dager. Jeg synes det er helt topp og savner ikke bylivet i det hele tatt. Jeg var bevist på at vi skulle ha oppstallører, jeg orker ikke holde på i ensomheten. Miljøet, gjengen og samholdet som vi har her gjør at vi orker tunge dager både med pøsregn og dypsnø. Helle har selv to dressurhester. Jeg er litt nervøs når det gjelder stevner og har ikke startet noe særlig. Jeg liker å trene, men jeg jobber med det. Det er en bøyg å komme over, men målet er klart for 2021; Da skal jeg ri Comebackcup, avslutter Helle!