UVM i dressur i Verden er avlyst

FEI/WBFSH Verdensmesterskap for unghester skulle ha funnet sted den 9.-13.desember i Verden. Det er nettopp mesterskapets internasjonale perspektiv, som gjør det umulig å gjennomføre.

Norskeide Hesselhøy Donkey Boy vant sølv under fjorårets verdensmesterskap for 7-åringer i Ermelo. Her med sin norske eier Kristin G. Andresen. Foto: Arrangør. 

Usikkerheten rundt planleggingen av avviklingen av UVM har ført til avlysning, melder FEI, WBFSH og de tyske arrangørene nå i kveld. 

– For få uker siden ble ytterligere forhåndsregler føyet til stevneprotokollen for UVM i dressur av FEI og arrangørene, i et forsøk på å minske risikoen på Covis-19 viruset. Etter flere møter mellom Fei, WBFSH og arrangøren ble den beklagelige beslutningen tatt, at den beste og eneste mulighet sett i lys av pandemien er å avlyse begivenheten. – Selv om vi er lei for at dette mesterskapet som er et av årets høydepunkter, ikke finner sted, så forstår vi og støtter beslutningen fult ut, iser WBFSH´s formann Jan Pedersen. 

Selv om det i Tyskland ikke er noe som hindrer å avholde en sportskonkurranse under særlige forhåndsregler for smitte, er det forskjellige og strengere regler i andre deler av verden vedrørende karantene- og testkrav, reise- og returreisetegler eller andre Corona restriksjoner. Da det ble avgjort å utsette mesterskapet til desember, var det håp om at situasjonen i det minste ville gi mulighet for et mesterskap med begrenset antall mennesker. Men nyheten viser nå at Corona situasjonen i visse andre land er verre enn i Tyskland. – Sikkerheten for alle involverte er altavgjørende, og vi kan ikke forvente at noen tar lange omveier på deres reise eller har problemer med å dra hjem rett før jul, uttaler hannoveranerforbundets direktør Wilken Treu. 

Deltagere fra 23 nasjoner skulle vært til start i Verden og bli bedømt av et internasjonalt dommerpanel. Før de gikk inn på utstillingsområdet, ville hver person måtte vise en maksimal 48-timers negativ Corona-test. – Dette gir oss selvfølgelig særlige utfordringer, sier Wilken Treu og fortsetter; Hvis noen av dommerne ikke kunne komme på grunn av kravet om en positiv test, ville de ikke bare kunne erstattes av en tysk, da det er snakk om et verdensmesterskap. Dessuten ville vi til enhver tid risikere at noen nasjoner med kort varsel måtte avlyse deres deltagelse, mens andre nasjoner allerede var på vei til Verden.

Han gir samtidig uttrykk for sin medfølelse ovenfor de involverte tyske arrangørene av stevnet, som allerede har lagt masse ressurser i det. – Og ikke minst alle de ryttere og eiere som hadde kvalifisert seg, avslutter Wilken Treu. 

Kilde: WBFSH