Å kommentere dressur på TV

I dag viser Eurosport Norge nok en gang NM dressur, og ekspertkommentator på kveldens sending er Camilla Kalseth.

Camilla Kalseth er ekspertkommentator på kveldens sending på Eurosport Norge. Her sammen med Eurosport´s Heidi Skar. Foto: privat.

– Jeg har flere anledninger fått muligheten til å være ekspertkommentator i dressur på TV, forteller Camilla. Sist gang var i sommer da Eurosport sendte fra årets Norgesmesterskap i dressur, og hun var med i boksen sammen med Eurosport´s Heidi Skar. – Som kommentator må man være forberedt på hvem som skal ri, forklarer Camilla. Man bør vite litt om hver ekvipasje og kunne programmet de skal ri. Er det kür som vises bør man vite hvilke øvelser som er obligatoriske. Så det gjelder å ikke snakke for mye eller for lite. Man må følge nøye med og huske at en del av seerne kanskje ikke kan så mye om sporten vår. 

– Det er utrolig gøy og utfordrende å kommentere live sport, sier Camilla, som selv både er trener og dressurrytter. – Jeg liker måten man gjennom TV kan formidle kunnskap til alle som synes hestesport er gøy. Uansett om de er ryttere selv, bare synes hest er spennende og flott, eller er foreldre/besteforeldre. Det å kunne fange oppmerksomheten til TV-seerne som egentlig ikke skjønner hva vi driver med, og få de til å bli på kanalen og følge med, selv om det ikke er fart og spenning – er det største komplementet jeg har fått for min kommentering!

Vil du se årets Norgesmesterskap i dressur og høre Camilla kommentere, så følg med på  Eurosport Norge onsdag 25.november kl. 20.00.