Bixie barnestevne – en flott arena for rekrutering

I helgen som var, tok vi turen til Ellingsrud Ridesenter for å delta på Bixie barnestevne. Dette var noe både store og små gledet seg veldig til. Og for et fint arrangement for fremtidens rytterspirer.

Tekst: Camilla N. Samuelsen

Foto: Charlotte B. Nuland/Camilla N. Samuelsen

Gamlemor endelig tilbake på konkurransebanen

Teamet vårt bestod av Josiva, en snill og trygg firbent læremester på 22 år, Vilde Nuland på 5 år, Nathalie Norddal Samuelsen på 6 år, Emma Nuland på 10 år og de to mammaene Charlotte og Camilla som er gamle stallvenninner. Her i huset var 6-åringen veldig klar og hun var veldig tydelig på at dette var mye viktigere enn selveste Halloween.

Uker og dager ble telt ned og endelig var dagen her. Josiva ble pusset og flettet, endelig skulle også hun få vise seg frem igjen, etter nesten 5 år borte fra konkurransebanen. Hun skjønte relativ fort tegningen, og kom seg ikke raskt nok inn på hengeren.

Flott arrangement med flotte premier

På stevneplassen oppførte Josiva seg som en stjerne og loset en etter en av jentene trygt igjennom hver sin bane. Og arrangørene Nedre Romerike Ryttersportsklubb og Elllingsrud Rytterklubb hadde virkelig satt de små i fokus denne dagen.

I ridehuset var det pyntet fint i et hjørne med bamser og premier. Og for noen flotte sløyfer! De var så lange at de minste ponniene nok hadde subbet dem pent i bakken hvis de hadde fått dem på seg. Det var flere enn de små som fikk stjerner i øynene da de så de sløyfene der.

Mestring er gøy

En etter en kunne rytterne ta turen bort til premiehjørnet etter endt ritt. Her fikk de sløyfe og flotte premier. Dette var fryktelig stas!  Og av dommeren fikk de protokoll med hyggelige tilbakemeldinger. Vi alle hadde en super dag! Slike arrangement skulle vi hatt flere av! Det er en ypperlig arena hvor de små kan få en smakebit av sporten, og samtidig lett oppleve mestring på hesteryggen. Her tror og håper jeg at det rekruteres mange for fremtiden! Vi i team Josiva var skjønt enige om at dagen hadde vært helt topp, og vi kommer gjerne igjen ved neste anledning.