To hester til finalen!

– Jeg gleder meg til finalen, sier dressurrytteren Isabel Freese, som har to hester kvalifisert til årets finale i Nürnberger Burg-Pokal.

Total Hope e. Totilas x Don Schufro og Isabel Freese vant den prestisjefulle Nürnberger Burg-Pokal i 2019. Foto: LL-foto

Isabel Freese har allerede vunnet den prestisjefulle finalen to ganger, og hun er dermed i celebert selskap med OL-, VM- og EM- medaljører. I 2016 vant Isabel finalen med Vitalis og i 2019 med Total Hope. Fjorårets vinner Total Hope e. Totilas x Don Schufro har ikke gått noen kvalifieringsstevner i år.

– Jeg har bestemt meg for å vente til neste år med han, fordi han fortsatt bedekker, forklarer Isabel. Jeg har valgt å bare ri han et par nasjonale Inter.med ll i år (hvor han har vunnet begge red.anm.), så han vil få litt mere pause. Han har ikke fortjent at jeg presser han for mye, så derfor venter vi til neste år hvor han kan gå Grand Prix for hester mellom 8 og 10 år.

En av hestene Isabel rir i finalen er den 9 år gamle hingsten Fürsten – Look e. Fürstenball x Londonderry. De vant første kvalifiseringsstevne i Essen-Herbergen, hvor de oppnådde 74,585 %. Foto: LL-foto

Men selv om fjorårets vinner ikke skal til start, så har Isabel fortsatt to hester kvalifisert til årets finale i Frankfurt. Det er den 9 år gamle hingsten Fürsten-Look e. Fürstenball x Londonderry og den 8 år gamle hingsten Top Gear e. Totilas x Don Frederico. Begge er kvalifisert med gode prosenter, henholdsvis 74,585 % og 77,317 %. – Jeg gleder meg til finalen og vil gjøre det best mulig, sier den utrolig dyktige rytteren, som til daglig jobber som førsterytter hos Schockemöhle i Tyskland. Så får vi håpe at stevnet fortsatt vil finne sted grunnet Corona situasjonen. 

Finaleklar er også Isabel med den 8 år gamle hingsten Top Gear e. Totilas x Don Frederico. De vant kvalifiseringen i Verden med 77,317 %. Foto: LL-foto.

Mer om stevnet Festhallen Reitturnier Frankfurt finner du her:

https://festhallenreitturnier-frankfurt.com/en/tournament/