Det en glede å ta Ferdcupene utendørs til Drammen!

– Finalene er flyttet til Drammen i mai og juli, men vi har ikke fått bekreftet datoene fra forbundet enda. Men det burde gå bra, sier Kristin G. Andresen. Jeg synes dette blir en veldig god erstatning for finalene på Lillestrøm.

Finale i Ferdcupene 2021 er flyttet til Drammen. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Ferd Rideskolecup

– Finalistene i Ferd Rideskolecup får da ri samtidig som 13 nasjoner stiller til start i Nationscup, forteller Kristin. Hvilken opplevelse! Så Kristin oppfordrer alle rideskoleelever til å legge seg i selen, les rideteori, se videoer og ri! Når finalen i Ferd Rideskolecup 2021 går av stabelen under selveste Norway Grand Prix på Linnesvollen ved Drammen 15. og 16. mai, er det 10. gang cupen blir arrangert.

Ferd Rideskolecup er en landsdekkende konkurranse i sprang og dressur for rideskoleelever i alle landets rytterkretser. For å komme til finalen må du ri et kvalifiseringsstevne i regi av rytterkretsen for din rideklubb. De to med best resultat kommer til finalen. De siste to årene har finalen funnet sted under Norwegian Horse Festival på Lillestrøm. Men ettersom denne er avlyst grunnet Covid 19, er finalen flyttet til selveste Norway Grand Prix på Linnesvollen i Lier. 

– Fantastisk å kunne arbeide sammen med Eirik Berntsen, som gjør så mye for sporten, sier Kristin G. Andresen. Han burde få forbundets høyeste utmerkelse. Han stiller opp med hester og mannskap. Derfor er det en glede å ta Ferdcupene utendørs til Drammen!
Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Ferd Comebackcup

Finalistene i Ferd Comeback Cup får ri samtidig som Lier Horse Show går av stabelen, første uke av juli. – Her gjelder det å komme seg ut av «ri på time» og heller satse på gull i cupen, oppfordrer Kristin. Vi lover en veldig hyggelig opplevelse hvor du møter mange likesinnede, som er minst like nervøse som deg.

Ferd Comebackcup er en landsdekkende konkurranse i dressur for ryttere i alderen 40+. formålet med cupen er å få med deg som er voksen amatørrytter eller tidligere konkurranserytter til start. For å kunne delta, må du ri et kvalifiseringstevne. De to beste i hver krets går videre til finalen som avholdes på Norwegain Horse Festival. Ettersom NHF 2021 er avlyst grunnet Covid 19, skal finalen i 2021 avholdes under Lier Horse Show på Linnesvollen. Følg med på Horsepro for å finne kvalifiseringstevner i kretsen din. Ettersom finalene i år vil gå på en utendørsarenea, har vi oppfordret kretsene til å legge kvalifiseringene til utendørsstevner. 

Vinner av FERD Comebackcup 2020 ble Helle Stentoft Hansen/Puk (ll) fra Rogaland Rytterkrets. Her sammen med Kristin G. Andresen. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Hold deg oppdatert på https://www.ferdcupene.no