Disse skal representere Norge i UVM

Etter uttakskomiteens anbefalinger har avlsforbundene Norsk Varmblod og Dansk Varmblod Norge, nominert følgende ekvipasjer til Verdensmesterskapet for unghester 2020 som finner sted i Verden, Tyskland, 9-13.desember. 

En av 5-åringene som skal representere Norge er DV-vallaken Schickimicki e. Sezuan 2 x Boegegaardens Lanisini. Foto: privat.

DV vallaken Schickimicki og Helene Bibow – Todal er en av to ekvipasjer som skal representere det norske flagget i Verden i 5-års klassen. – Jeg er utrolig glad og ydmyk for denne muligheten, sier Helene. Jeg kjøpte Micke som 4-åring og hadde et mål om å utdanne han til en trygg og god ridbar unghest. Det at vi nå er tatt ut til UVM er helt fantastisk! Jeg gleder meg til denne opplevelsen sammen med Micke på en slik arena. Dette er en arena med mange gode ekvipasjer fra hele verden. Vi skal gjøre vårt best sammen, og samle de erfaringene og bruke det til å stryke oss videre i utdanningen av unghest. 

For 5-åringene er også DV-hoppen Atterupgaards Winona e. Atterupgaards Seebach x Krack C tatt ut til å representere Norge. Foto: privat.

Den andre 5-åringen som skal til start i Verden er DV-hoppen Atterupgaards Winona og hennes rytter Anniken Hals. – Jeg er ubeskrivelig glad, sier Anniken. Før sommeren hadde jeg aldri trodd at Winona skulle gjøre det bra i 5-års. Jeg har alltid hatt troen på henne og hennes kvaliteter, men hun har vært vanskelig hele vinteren og helt frem til juli. Så løsnet det og vi ble et team. Fra da gikk det bare oppover. Så jeg er utrolig stolt av henne! Det beviser bare at tålmodighet er utrolig viktig når du trener og samarbeider med unghester. Jeg er så endelig stolt av henne! Når det gjelder forventninger, så ønsker jeg å gi henne en god runde. Vise henne godt, og vise oss fra vår beste side. Jeg gleder meg! Nå er det spennende å se om vi får reist grunnet Covid, men uansett om vi drar eller ikke, så er det en ære å bare bli tatt ut til å representere Norge i et VM. 

KWPN-hingsten Jericho e. Vivaldi x Lancelot representerer Norge i 6-års klassen. Foto: AM ARDAL.

6-åringen som skal representere Norge er KWPN-hingsten, Jericho, med sin rytter Zandra Birkeland. – Jeg er meget takknemlig, ydmyk og stolt over å bli tatt ut til å representere Norge i UVM i Verden, sier Zandra. Jericho har virkelig gjort alt for meg. Han har vunnet alle konkurranser i år og sesongen avsluttes med en deltagelse i et VM. Det er virkelig helt fantastisk å bare være tatt ut, og det føles helt uvirkelig. Jeg tør ikke å ha så mange forhåpninger, da alle de beste unghestene og rytterne i verden samles. Men jeg håper at vi klarer å gjøre en god figur og at COVID-19 ikke vil sette en stopper for reisen til VM i desember. Jeg er så takknemlig for å ha en så støttende familie, trener og sponsorer. De er alle med på å gjøre det mulig for meg å reise!

Den 7-år gamle DV-vallaken Christianslund Furstino e. Fürstenball x Cape Town S er nominert med sin rytter Trude Hestengen, og uttakskomiteen vil gjøre en endelig vurdering etter unghestfinalen på Blue Hors i november. Foto: Ridehesten.

7-års

I 7-års er det DV-vallaken Christianslund Furstino og Trude Hestengen som er nominert med forbehold. – Jeg kunne ikke komme til uttaksstevnet i Norge, forklarer Trude, på grunn av karantenereglene for coronasitasjonen. De ville derfor se en video fra et stevne, men siden jeg kun har vært på stevne alene i år, og ikke har noen video, så ble vi enige om at de skulle vurdere meg utfra finalen på Blue Hors i oktober. Grunnet Corona så ble unghestfinalen utsatt, så uttakskomiteen vil da gjøre en endelig vurdering etter finalen på Blue Hors i november.

I tillegg er norske Silje Bakken/SWEETNES (DWB) og Selina Selina Solberg VITTINGHUS/ATTERUPGAARD DELOREAN (DWB) nominert på dansk kvote i henholdsvis 5-års og 7-årsklassen.

Mer informasjon om Unghest VM og kriterier for uttak finner du her

FEI WBFSH Dressage World Breeding Championship for Young Horses

Arrangørens hjemmeside finner du her