Kreativ dressurrytter

Dressurrytteren, Linn Orre, var på utkikk etter pannebånd. Siden hun ikke fant akkurat det hun ønsket seg, så ble løsningen å lage sitt eget.

Til daglig jobber Linn som geolog og prosjektleder. – Det er en kjempespennende jobb hvor jeg har fått reist mye og opplevd mye. Men det er også en kontorjobb, så jeg er takknemlig for å ha en hobby hvor man kommer seg ut hver dag hele året. Foto: privat.

– Jeg har alltid vært interessert i hest og gikk på rideskole som barn, forteller Linn. Men det var håndball som var idretten min og det jeg brukte all min fritid på i oppveksten. Da jeg flyttet til Nord-Norge på grunn av jobb for fem år siden, var jeg opptatt av å fylle opp fritiden min i frykt av å kjede meg. Linn meldte seg på et ridekurs, og da var det egentlig gjort. – Jeg kunne egentlig ingenting da jeg begynte, sier Linn, men det tok ikke lang tid før jeg fikk min første hest som jeg eide sammen med treneren min. Etter å ha testet litt forskjellig ble det tydelig for meg at det var dressur jeg ville satse på. Så for ett år siden kjøpte jeg den etterlengtede dressurhesten min, Bonsai, en 11 år gammel Dansk Varmblods. Denne sesongen har vi startet LB/LA, og nå trener vi målrettet for å være klare til å prøve oss i MB neste år. 

Linn lager flotte, unike pannebånd på bestilling. Foto: privat.

Så med hesteinteressen kom også interessen for utstyr. – Jeg var på utkikk etter pannebånd, og siden jeg ikke fant akkurat det jeg ønsket meg, så kom ideen om å lage mitt eget, forklarer Linn. Forskjellige type pannebånd kan gjøre mye for ansiktet og uttrykket til hesten, så det er veldig gøy å kunne leke seg litt med det. Jeg er vel litt kreativ av natur og elsker å lage ting, særlig hvis det innebærer litt utfordringer og gjerne hvor jeg må lære meg noe nytt. Så ofte kan inspirasjonen komme fra de rundt meg, ting de har sett og gjerne ønsker seg. 

Lykkeengler er det mange som bestiller hos Linn. Foto: privat.

Linn sine pannebånd har fått mye oppmerksomhet, så nå lager hun de på bestilling. – Ja, jeg synes mye av sjarmen er at man skal få sitt helt unike pannebånd som er laget spesielt til din hest. Noen vet akkurat hva de vil ha, mens andre ganger finner vi ut i fellesskap hva som blir den beste kombinasjonen av type reim og farger. Av hesterelaterte ting lager jeg også lykkeengler og hestebamser. Mange ønsker en bamse til minne om en hest de har hatt eller en som ligner på den de har. Så det er en del hester der ute som har fått sin egen maskot de siste årene, avslutter den kreative dressurrytteren. 

– Mange ønsker en bamse til minne om en hest de har hatt eller en som ligner på den de har, sier Linn. Så det er en del hester der ute som har fått sin egen maskot de siste årene. Foto: privat.