Stevnerapport fra Oktoberdressuren 2020

I helgen 10.- 11.10 arrangerte Harstad Ride og Kjøreklubb «Oktoberdressuren» på Sæteråsen stall og rideskole. Her deltok 29 ekvipasjer, både store og små, og mye flott ridning ble vist.

Debutant: Elle Triumf-Pedersen på Meltvedt Mayfair Mojito. Foto: Elise Stokmo.

Av Helene Stokmo

For noen var dette deres første dressurstevne, mens andre igjen hadde mye erfaring. Klubben skulle egentlig arrangert sesongens første dressurstevne allerede i pinsen i slutten av mai, men som vi alle vet så ble alle idrettsarrangementer i vår avlyst pga coronaviruset, og det tok dermed sin tid før stevnesesongen for ridesporten kom skikkelig i gang. Først etter sommerferien har det blomstret skikkelig på stevnearenaene i området, under strenge coronatiltak utarbeidet av idretten og NRYF.

Aldersspredningen denne gangen var vid, som igjen bekrefter at dette virkelig er en sport som passer for ALLE. Stevnet pågikk utendørs, med oppvarming i Sæteråsens flotte ridehus, og tross at været ikke spilte på lag hele tiden så var idrettsgleden stor blant deltagerne. Her i nord må man i tillegg gjerne påregne å kjøre et stykke for å komme seg på stevne, og avstanden på et par timers kjøring hindret ikke de tilreisende ekvipasjene fra Langøya Rideklubb og Skjomen IL. Vi hadde også deltagere fra Skånland Stall og Rideklubb, Harstad Rytterklubb og Nitusen-byen Hestesportsklubb, i tillegg til våre egne ryttere. Helgens dressurdommer, Kristina Schneider, kom kjørende fra Midt-Troms og omegn Hestesportsklubb, og er en dyktig dommer som er mye benyttet på stevnene i området. 

LB lørdag: Til venstre Linn Orre på Peterlunds Bonsai Hot og til høyre Lisa C. Karlsen på Strandas Karlo. Foto: Anne-Rebekka Kulseng-Hansen.

Kaféen ved arenaen var flittig besøkt, og både mat og drikke fikk bein å gå på i løpet av helga. Aina og Lasse Løtveit, Silja Nergård, samt alle de flinke bakerne som bidro, sørget for at kafédriften ble styrt med stø hånd, og er en viktig inntektskilde for arrangementene våre. En stor takk rettes fra styret for deres flotte innsats.

Kafé: Yrende liv i kaféen hele helgen. Foto: Caroline Teige.

Søndag ble en litt spesiell dag; da viste det seg nemlig etter klasseslutt i LC ponni at hele 4(!) ryttere stod med samme prosent, og dermed delte 1.plassen med 60,3%. Ekstra moro for de unge rekruttene, da flere av vinnerne gjorde sin stevnedebut denne helga. Dommer bedyrer at det ikke ble gjort med overlegg. 😊

Fra venstre: Tora M. Kristiansen på Nyheims Maika, Elle Triumf-Pedersen og Oda M. Løtveit som begge red Meltvedt Mayfair Mojito og Leah N. Pedersen på Seier. Foto: Elise Stokmo.

Samtlige ryttere stod for flotte prestasjoner innenfor railen denne helga, og publikum har virkelig fått se rytterne fra sin beste side. Dette var sesongens siste stevne her sør i kretsen, så da takker Harstad Ride og Kjøreklubb for i år, og ser fram til nye fine opplevelser i stevnesesongen 2021. Vi retter også en stor takk til de fantastiske sponsorene våre som velvillig har sagt ja og gjort det mulig å arrangere flotte stevner nå i september og oktober.

Sponsorer: PRO:Scanmark, Hålogaland Kraft, Privatmegleren og Altibox via Hålogaland Kraft. Rytter er Anna J. Steiro på Norums Northern Star. Foto: Elise Stokmo.

RESULTATER:

Lørdag 10.oktober:

Hålogaland Kraft LC ponni

1.plass: Oda Madelen Lillegård Løtveit og Fury fra Harstad Ride og Kjøreklubb

2.plass: Oline Lundemo Heide og Kverves Prinsen fra Harstad Rytterklubb

Hålogaland Kraft LC hest

1.plass: Cornelia Lyngra Barosen og Vernissage fra Langøya Rideklubb

2.plass: Cecilie Jakobsen Steiro og Sirocco (III) fra Harstad Ride og Kjøreklubb

3.plass: Kristin Eriksen Bech og Roxy fra Skånland Stall og Rideklubb

Altibox LB hest/ponni

1.plass: Linn Terese Ekehaug Orre og Peterlunds Bonsai Hot fra Harstad Ride og Kjøreklubb

2.plass: Lisa Christine Karlsen og Strandas Karlo fra Langøya Rideklubb

Privatmegleren Harstad LA hest/ponni

1.plass: Linn Terese Ekehaug Orre og Peterlunds Bonsai Hot fra Harstad Ride og Kjøreklubb

Søndag 11.oktober:

Hålogaland Kraft LC ponni

1.plass: Leah Näsch Pedersen og Seier fra Harstad Ride og Kjøreklubb

Elle Triumf-Pedersen og Meltvedt Mayfair Mojito fra Harstad Ride og Kjøreklubb

Tora Martinsen Kristiansen og Nyheims Maika fra Skånland Stall og Rideklubb

Oda Madelen Lillegård Løtveit og Meltvedt Mayfair Mojito fra Harstad Ride og Kjøreklubb

Hålogaland Kraft LC hest

1.plass: Cecilie Jakobsen Steiro og Sirocco (III) fra Harstad Ride og Kjøreklubb

2.plass: Kristin Eriksen Bech og Roxy fra Skånland Stall og Rideklubb

3.plass: Anne-Rebekka Kulseng-Hansen og Fredensvangs Zantina fra Harstad Ride og Kjøreklubb

Altibox LB hest/ponni

1.plass: 1.plass: Linn Terese Ekehaug Orre og Peterlunds Bonsai Hot fra Harstad Ride og Kjøreklubb

2.plass: Hilde Laukvik og Royal Bay fra Skjomen IL

3.plass: Siril Johansen og Whitelight Jazz fra Nitusen-byen Hestesportsklubb

Privatmegleren LA hest/ponni

1.plass: Siril Johansen og Whitelight Jazz fra Nitusen-byen Hestesportsklubb